„Nemėgstu sąmokslo teorijų, tačiau neturiu teisės rizikuoti savo brangiausių žmonių sveikata ir ramybe. Jei tai kvaili juokai, tegul pareigūnai išsiaiškina ir pareikalauja atsakomybės, jei tai grasinimas, susijęs su mano tiesioginiu darbu, tai mano atsakas – viešumas ir tikėjimas teisėsaugos profesionalumu“, - pranešime spaudai cituojamas M. Majauskas.

Be kitų aplinkybių, premjero patarėjas policijai nurodo, kad lapkričio 18 d. bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius Stasys Dailydka telefonu jam kalbėjo apie jaunus ir energingus žmones, kurie, padarę klaidų, kartais būna baudžiami, ir po to jiems būna sunku atsikelti.

M. Majauskas analizuoja valstybinių įmonių finansines galimybes daugiau prisidėti prie 2011 metų biudžeto, siekiant stabdyti valstybės skolos augimą bei lengvinti mokesčių mokėtojų naštą.

Kaip jau anksčiau skelbta, jis skambino ir „Lietuvos geležinkelių“ vyriausiajai finansininkei, ir S. Dailydkai pranešti, kad iš bendrovės valstybė tikisi sulaukti 250-300 mln. Lt. Kaip vienas iš galimų šaltinių buvo nurodomos bankų paskolos, įstatinio kapitalo mažinimas.

S.Dailydka šokiruotas

Stasys Dailydka
Pats S. Dailydka DELFI ketvirtadienį sakė buvęs šokiruotas premjero patarėjo elgesio, tačiau per spaudą šios istorijos nenorėjęs viešinti. Paprašytas pakomentuoti M. Majausko pranešime cituojamus jo žodžius, S. Dailydka pripažino panašų pokalbį buvus.

„Žinoma, aš buvau šokiruotas jo tokios kalbos, pritrenktas jo tokių veiksmų ir galvojau, kaip čia gali būti, kad patarėjas man duoda nurodymus, kaip aš turiu daryti. Yra juk procesas, tvarka, aš ne pirmus metus dirbu ir žinau, kaip tai vyksta. Todėl aš jam draugiškai, kaip sūnui, ir pasakiau, kad elgiesi ne taip, kaip turėtum.

Bet apie grasinimus, tai kas gali grasinti jaunam vyrukui, kuris ten ne prie ko. Aš pažodžiui neatsimenu, bet aš pasakiau, kad jauni žmonės nukenčia su savo tokiom kvailom iniciatyvom, turėdamas omenyje tai, kad taip gali susigadinti karjerą. Aš pats žinau, kad jeigu šeimos nariui nesiseka darbe, tai ir šeima jaudinasi, tai yra natūralu. Nepasakysi, kad tu jaunas, durnas, ką čia šneki, bet kultūringai bandžiau pasakyti. Aš dabar esu antrąkart šokiruotas dėl tokio pasakymo, kad kažkas jam ten kažkokį lenktą peiliuką, na, įsivaizduokite... Dar to man betrūksta“, – dėstė jis.

Paklaustas, galbūt ir jis ketina kreiptis į teisėsaugą, S. Dailydka atsakė: „Net nežinau, ką tokiu kvailu atveju daryti. Nei aš turiu, ką įrodinėti, nei man reikia teisintis, nes nuo tokių dalykų geriausia atsiriboti. Aš tik gailiuosi, kad tokie žmonės patarėjais. Gal jam reikia pas gydytoją eit, nežinau, kur reikia jam kreiptis. Matyt, užduoties negali įvykdyti, tada ieško priežasčių“.

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį sakė, kad jo patarėjas valstybės valdomoms įmonėms skambina gavęs jo pavedimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)