Sveikindamas teisėjus, šalies vadovas pabrėžė, kad jų ištarta priesaika pirmiausia reiškia įsipareigojimą siekti, kad visi Lietuvos žmonės sulauktų teisingumo.

„Savo kasdiene veikla Jūs galite reikšmingai prisidėti prie visuomenės, grįstos bendražmogiškomis vertybėmis, teisingumo ir teisės viršenybės principais, kūrimo. Kiekvienas galite lemti didesnį visuomenės pasitikėjimą teismais, o kartu – ir visa valstybe“, – sakė prezidentas.

Pasak šalies vadovo, teisėjų darbo kokybė priklausys ir nuo visos teismų sistemos būklės. Todėl būtina bendromis valstybės politikų ir teisėjų savivaldos pastangomis spręsti įsisenėjusias problemas, tokias kaip teisėjų darbo krūvio netolygumai ar smukęs atlyginimų patrauklumas.

Prezidento dekretu Indrė Žvaigždinienė paskirta Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėja; Silvija Gervienė, Zita Lekečinskienė, Virginija Melienė ir Vita Padriezaitė – Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjomis; Skaistė Valinskytė – Plungės apylinkės teismo Plungės rūmų teisėja; Alvydas Žala – Utenos apylinkės teismo Utenos rūmų teisėju.

Prezidentūra praneša, kad prisiekusiems teisėjams G. Nausėda palinkėjo būti aktyviems, saugoti savo nešališkumą ir tapti pavyzdžiu kitiems.

Viso to reikia kiekvienam teisėjui, siekiančiam savo sprendimais stiprinti Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)