Kaip sakė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis, susitikime taip pat planuojama aptarti situaciją ministerijos kuruojamose veiklos srityse bei kitus svarbiausius darbus.

ELTA primena, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai vadovavusi Jurgita Šiugždinienė iš posto pasitraukė šalyje kilus skandalui dėl tarybos narių veiklai skirtų lėšų. Laikinai vadovauti šiai ministerijai paskirta „laisvietė“ Ewelina Dobrowolska.

Praėjusios savaitės antradienį prezidentas paragino Vyriausybę kuo greičiau rasti ir pateikti naujo švietimo, mokslo ir sporto ministro kandidatūrą bei pabrėžę, kad jam bus keliami aukšti reikalavimai.

„Reikalavimai bus aukšti. Be jokios abejonės reikės atsižvelgti į tai, kad iki kadencijos pabaigos liko labai nedaug laiko. Taigi, ministrui tikrai nebebus laiko mokytis arba įstoti į ministro klumpes. Atitinkamai aukšti profesionalumo, etikos standartai. Tikiuosi, kad Lietuva didelė ir žmonių surasti mes tikrai galime“, – sakė prezidentas.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę sakė, jog tikisi, kad kandidatą ar kandidatę galės pateikti jau šią savaitę. Ministrė taip pat antrino prezidentui, kad tikslinga skirti žmogų, kuris sistemoje nebūtų naujokas.

„Žinoma, kad tokiam apsidairymui ir apsipratinimui, kažkokiam susipažinimui su lauku ar su problematika laiko nėra. Matau situaciją turbūt panašiai kaip ekscelencija prezidentas – kad tikslinga būtų skirti žmogų, kuris tikrai tose sistemose nebūtų naujokas“, – pažymėjo I. Šimonytė.

Visgi, ar svarstoma kandidatas yra vienas iš dabartinių Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovybės narių, premjerė neatskleidė.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)