„Laimėjome visi, nes laimėjo skaidrumas. Labai gerai, kad valdančioji koalicija nusprendė pareikalauti iš aukščiausiuose postuose esančių politikų daugiau skaidrumo atrenkant kandidatus“, - Žinių radijui sakė Virginija Būdienė.

Prezidentės perspėjimų dėl įtartintų viceministrų sulaukusi valdančioji koalicija praeitą savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą savo komandas formuos iš naujo.

D.Grybauskaitė, iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gavusi vadinamąjį „juodąjį"“sąrašą su viceministrų pavardėmis, paskelbė netvirtinsianti ministrų, kurie neatleis abejones sukėlusių viceministrų. Kitu atveju, prezidentės vertinimu, valdančiuosius būtų galima vadinti „kriminaline“ koalicija. Žiniasklaidoje skelbta, kad sąraše yra devyni viceministrai. Kol kas nėra žinoma, ar juos ministrai vėl paskirs viceministrais.

„Aišku, reikia dar palaukti, nes greit pamatysime, kokios buvo išvados ir kokia bus naujoji Vyriausybės sudėtis, turiu galvoje viceministrus“, - antradienį sakė prezidentės patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais V.Būdienė.

Per pastarąjį mėnesį iš pareigų pasitraukė du viceministrai, kuriuos žiniasklaida siejo su vadinamuoju „juoduoju“ sąrašu - žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas ir teisingumo viceministras Saulius Stripeika.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)