„Miške tvorų būti negali, o šio sklypo savininkė yra savivaldybė. Tai kokį pavyzdį valstybė rodo visuomenei. Mes pykstame, kai kažkokie verslininkai apsitveria, bet šį kartą taip elgiasi valstybė. Atplaukėme su šeima valtimi iš kito kranto. Prisišvartavome prie medinio liepto ir nutarėme nueiti prie bokšto.

Tada patekome į tikrus spąstus. Prie ežero tvoros nėra, todėl drąsiai ėjome gilyn į mišką. O ten jau iš visų pusių tvora. Atėjome prie bokšto ir mus nuo ten stovinčių prekeivių skyrė tvora. Paklausėme, per kur galima išeiti. Tai mums pasakė, kad tvoroj yra skylė, tik taip galėjome išeiti. Čia kažkoks absurdas“, - teigė vietos gyventojas Remigijus.

Pasirodo jo nuogąstavimai nėra iš piršto laužti. Atvykę į Labanoro regioninį parką taip pat suradome tvorą.

Sklypo valdytojas buvo netgi apmokestinęs patekimą į valstybei priklausantį mišką.

Tačiau kontrolę vykdančių valstybinių institucijų laikysena šiuo atveju labiau nei stebina.

Nuvykę į Molėtų kraštą ne tik aiškinomės, kas ir kodėl miške pastatė tvorą, bet ir užlipome į šalia stovintį Mindūnų apžvalgos bokštą, nuo kurio atsiveria kvapą gniaužianti panorama.

Karštą dieną praleidę Labanoro regioniniame parke praalkome, todėl Kamužės stovyklavietėje pasigaminome šaltibarščių. Gardžiu K. Pocytės-Medutės receptu pasidalinsime ir su jumis.

Galiausiai viešiname konkrečius lankytinus objektus, kuriuos tikrai verta aplankyti.