„Ant asfalto raudonais dažais buvo paliktas užrašas lietuvių kalba: „Baltarusų parazitams čia ne vieta“, kas apytiksliai reiškia „Baltarusams čia ne vieta“, – paskelbė Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos biuras.

Biuras praneša, kad užrašas buvo išpaišytas raudonais dažais, jis pastebėtas ketvirtadienio nakti, apie 0 val. 50 min. Užrašą pamatė ir policiją apie tai informavo įstaigos „DaUpamoga“ atstovė Natalija Kolegova.

„Manome, kad prie „Dapamoga“ pastato paliktas užrašas yra Baltarusijos specialiųjų tarnybų provokacija“, – teigiama Sviatlanos Cichanouskajos biuro pranešime.

Kaip Eltai nurodė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, ketvirtadienį, 1 val. 2 min., gautas pranešimas, kad priešais įstaigos „Dapamoga“ pastatą (Naujoji Riovonių g., Vilnius), ant važiuojamosios dalies, raudonais dažais buvo užrašytas užrašas su neapykantos kurstymu prieš Baltarusijos piliečius.

Dėl šio įvykio renkama medžiaga ikiteisminiam tyrimui dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Tai jau ne pirma tokia provokacija.

Skelbiama apie įžeidžiantį užrašą prie pabėgėlių prieglaudos „Dapamoga“

Kiek anksčiau Delfi skelbta, kad Vilniuje Konstantinopolio patriarchato koplyčioje peršautas langas, pranešama ir apie dar kelis incidentus. Socialiniame tinkle „Facebook“ buvo pasidalinta informacija, kad Vilniuje Konstantinopolio patriarchato koplyčioje buvo peršautas langas. „Rugsėjo 4 d. popietę atėję į Vilniuje, Bokšto g. 4 esančią koplyčią, Konstantinopoliui pavaldžių krikščionių ortodoksų (stačiatikių) kunigai atrado peršautą langą. Palangėje rasta ir kulka.

Į įvykio vietą buvo iškviesta policija, kunigai davė parodymus. Šioje koplyčioje meldžiasi baltarusių bendruomenė“, – feisbuke praneša Ortodoksų Bažnyčia Lietuvoje - Konstantinopolio patriarchatas. Pradėtas tyrimas Vilniaus policija „Delfi“ informavo, kad pareigūnai iš tiesų gavo pranešimą apie šį įvykį. Teigiama, jog 18.06 val. bažnyčios dvasininkas informavo, kad naktį bažnyčioje, kur vyksta pamaldos, su metaliniu rutuliuku (galimai šoviniu) buvo išmuštas lango stiklas.