Minimas psichologas – Tomas Kelpša. Jis teismo nuosprendį išgirdo šių metų liepos 3 dieną. Teismas T. Kelpšą pripažino kaltu dėl seksualinių nusikaltimų prieš migrantus tuometiniame migrantų centre ir nuteisė jį realia laisvės atėmimo bausme. Tolesnis T. Kelpšos ir jo aukų likimas sprendžiamas Apeliaciniame teisme.

Kaip gali būti, kad tokie siaubingi nusikaltimai vyksta migrantų centre, kur ten esantys žmonės atidžiai prižiūrimi? Pasirodo, tokiose uždaro tipo institucijose seksualinis smurtas nėra naujiena. Užtenka vien pasižiūrėti į komentarus soc. tinkluose – išsiuntus kokį žinomesnį nusikaltėlį į kalėjimą, atsiranda bent vienas komentaras, kad kalėti pasiųstas žmogus taps „gaidžiu“.

„Delfi“ kviečia detaliau susipažinti šlykščia realybe – seksualiniu smurtu kalėjimuose, migracijos centruose ir kitose uždaro tipo įstaigose. Pateikiame tris skirtingas istorijas, kuriomis pasakojami panašūs siaubai. Visi nukentėjusieji – vyrai. Tačiau tai nereiškia, kad tai nutinka tik vyrams. Savo įžvalgomis apie seksualinę prievartą uždaro tipo įstaigose pasidalina ir Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė.

„Verkiau ir maldavau jo liautis“