Šiluma, kurią juntame pastarosiomis dienomis, atrodo, rugsėjui nebūdinga. Pasak sinoptikės, šilumos rekordus suskaičiuos klimatologai, o dabar tereikia pasidžiaugti šiltomis dienomis.

„Apskritai, meteorologinis ruduo prasideda maždaug su lygiadieniu, taigi dar tęsiasi ir meteorologinė, ir, jeigu žiūrėtume astronomiškai, tai ir astronominė vasara. Taip, kad čia visai teisėti vasariški karščiai“, – teigė T. Kaunienė.

Visgi, žvarbesni orai – jau čia pat. Štai ketvirtadienį oras šils vos iki 18 laipsnių. Anot pašnekovės, ar jau prireiks paltų ir striukių – priklausys nuo žmonių jautrumo.

„Ko gero, užsimesti striukytę vakare jau ir norėsis, ypač dėl vėjo. Ketvirtadienio dieną bus gan vėjuota, vėjas bus šiaurės, šiaurės vakarų, tai kokio sluoksniuko reikės jau, bet ir lietuvišką vasarą mes kartais vaikštome kažką užsimetę daugiau“, – teigė ji.

Anot T. Kaunienės, ketvirtadienį daug lietaus nepranašaujama.

„Ketvirtadienį lietaus bus tik rytinėje Lietuvos pusėje, o vakarinė – jau giedrinasi, jau saulutė, tik vėjuota“, – dalijosi ji.

Tiesa, pasak sinoptikės, rugsėjo mėnesis – kiekvienais metais labai įvairus.

„Jeigu prisimename pernai, tai, man rodos, rugsėjo 1-ąją jau užgriuvo ruduo ir jau nebeatšilo, tai šiemet – mus lepina. Iki 14-tos dienos šiluma – čia jau prabanga. Ir po to, kai atvės, dar bus šilta, nes tai yra lietuviška šiluma. Mes prabangiai šiemet gyvename“, – teigė sinoptikė T. Kaunienė.

Visą reportažą galite rasti LNK portale: