Šventėje dalyvavo krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Lietuvos karo akademijos viršininkas Juozas Kačergius, Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo akademijos prodekanė Snieguolė Matulienė, Karo akademijos vadovybė, instruktoriai, prisiekiančiųjų artimieji.

R. Karoblis prisiekusiems JKVM klausytojams linkėjo savo tarnybą matyti ne kaip pareigą, bet kaip asmeninį indėlį į saugesnės Lietuvos kūrimą, ir jausti didelį džiaugsmą, prisidėjus prie stipresnės kariuomenės kūrimo.

„Būkite ištikimi savo priesaikai ir tarnaudami prisiminkite bene garsiausią pasaulyje priesaką Tėvynei: „Neklausk, ką dėl tavęs padarė tavo šalis; o klausk, ką tu dėl jos padarei“. Teįkvepia šie žodžiai pavyzdingai tarnybai ir Lietuvos saugumo stiprinimui“, – kalbėjo ministras.

Sveikindamas JKVM karius, Akademijos viršininkas J. Kačergius ragino juos ir toliau būti smalsiais, aktyviais, nesustoti ir nuolat tobulėti.

Šiais metais Lietuvos valstybei prisiekė šeštoji Lietuvos karo akademijos JKVM klausytojų laida, kurią sudaro studentai ir absolventai iš dvidešimt vienos aukštosios mokyklos, 2018 m. rudenį tarnybą pradėję Lietuvos karo akademijoje (61 klausytojas) ir Dragūnų batalione (26 klausytojai). 3 JKVM pirmo kurso klausytojai jau buvo prisiekę anksčiau kaip kariai savanoriai, bazinių karinių mokymų dalyviai ar atlikę nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą.

Priesaikos metu buvo pristatytas ir geriausias JKVM klausytojas, kuriam suteikta teisė visų prisiekusių klausytojų vardu pabučiuoti Akademijos vėliavą. Juo išrinktas Didžiojoje. Britanijoje informatiką ir programavimą studijavęs Lensterio universiteto absolventas, po studijų į Lietuvą grįžęs Žygimantas Stancelis.

Priesaikos ceremonija taip pat vyks vasario 16 d. Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirto minėjimo metu Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus kiemelyje, kur prisieks JKVM dalyviai, besimokantys šiame mieste, Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje.