„Lietuvos rytas“ rašo, kad R. Juška siekia, jog teisėsauga imtų tirti, kaip jo pokalbiai pateko į viešumą.

Buvęs ambasadorius Vengrijoje prokuratūros prašo, kad ji ištirtų, kodėl pačios valstybės institucijos - VSD ar ministerija - nesikreipė dėl ikiteisminio tyrimo, kaip įrašai atsidūrė internete. R.Juška turi įtarimų, kad jo klausėsi ir Lietuvos specialiosios tarnybos.

R.Juška nori, kad prokurorai tirtų ne tik tokius galimus nusikaltimus kaip šnipinėjimas, neteisėtas privačios informacijos rinkimas, skleidimas, bet ir „padėjimas kitai valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką“. Anot diplomato, prokurorai turėtų nustatyti, kurie valstybės pareigūnai nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl paviešintų pokalbių.

Diplomatas prokurorams taip pat pažymi, jog kai kurie politikai viešai teigė, kad ikiteisminis tyrimas dėl paviešintų pokalbių nepradėtas „suderinus šį klausimą su VSD vadovybe“. Buvo tik atliktas tyrimas ministerijoje.

DELFI primena, kad kad liepos 8 dieną svetainėje youtube.com paviešinti trijų pokalbių telefonu įrašai, kuriuose, kaip nurodoma, figūruoja Lietuvos ambasadorius Vengrijoje R. Juška, Lietuvos ambasadorius Azerbaidžane A. Žurauskas ir keletas kitų asmenų.

Dėl šių pokalbių R.Juška ir A. Žurauskas neteko postų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)