„Dabartinėje situacijoje sugrįžimas prie ankstesnių nuoširdžių santykių yra kuo puikiausiai įsivaizduojamas. Reikia, kad Vilnius įvykdytų prieš dvidešimt metų sudarytos Lenkijos-Lietuvos sutarties sąlygas ir ištesėtų senus pažadus“, - kalbėjo R. Sikorskis.

Žadėdamas Lietuvai paramą pirmininkavimo Europos Sąjungai laikotarpiu, Lenkijos diplomatijos šefas sykiu priminė laukiantis konkrečių sprendimų lenkų tautinės mažumos atžvilgiu. „Nieko ypatingo nenorime: tik norime, kad lenkams būtų taikomi europietiški standartai“, - sakė R. Sikorskis.

Aštriais pasisakymais apie Lietuvos politiką ne sykį pasižymėjęs ministras pažadėjo „investuoti į draugystę su Lietuva“, jei tik oficialusis Vilnius tautinių mažumų klausime pereis nuo žodžių prie darbų.

„Jeigu santykiai tarp Lietuvos valstybės ir lenkų mažumos gerės, o ne blogės, būsiu pirmas, kuris investuos į draugystę su Lietuva“, - teigė R. Sikorskis.

Jis taip pat priminė, jog Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius atsiprašė už akibrokštą lenkams, kai prezidento Lecho Kaczynskio vizito metu Seimas atmetė įstatymo projektą, kuriuo siekta iš dalies įteisinti lenkišką pavadžių rašybą. „Tikiuosi, kad antruoju bandymu tai pavyks“, - sakė R. Sikorskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (723)