Šiaulių apylinkės teismo duomenimis, K. Budavičius 2022 m. pabaigoje buvo sudaręs 5 m. laikotarpiui profesinės karo tarnybos sutartį, tačiau kario tarnyboje nebuvo nuo šių metų gegužės 8 d. iki birželio 28 d.

„Kaltinamasis prisipažino, kad nevyko į tarnybą maištaudamas, tačiau suvokė ir žinojo, kad už neatvykimą į tarnybą ilgesnį nei 10 dienų laikotarpį jam gresia baudžiamoji atsakomybė“, – sako baudžiamąją bylą nagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėja Kristina Račkauskienė.

Teismo duomenimis, kaltinamasis per teismo posėdį sakė, kad tarnyboje patyrė traumą. Prašė, kad jam leistų nenešioti didelių svorių, bet į prašymą nebuvo atsižvelgta. Jam buvo suteiktos savaitės trukmės atostogos. K. Budavičius nurodė, kad buvo sutarę dėl atostogų pratęsimo, tačiau liepė grįžti į tarnybą.

Kaltinamajam visiškai pripažinus kaltę ir bylą išnagrinėjus sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka paskirta bausmė buvo sužintina vienu trečdaliu.

Minėtą bausmę subendrinus su ankstesniu nuosprendžiu, skirta galutinė – 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė su 2 500 Eur (50 MGL) bauda. Laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas 1 m.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmus.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)