Penktadienį jis taip pat atsiuntė ir nuotraukas, kuriose matyti nuardyti tvoros segmentai. Į Seimą patekti norintis politikas teigė, kad netrukus ištrauks šiuo metu dar styrančius metalinius tvoros stulpus.

Be to, jis atsiuntė nufilmuotą savo komentarą. Jame R. Žemaitaitis dėsto: „Taip jau gaunasi gyvenime, kad kai nusiperki sklypą… Dabar turėsiu pamoką ir aš, ir jums visiems noriu tą pamoką duoti. Kada perkate sklypą, tai, labai prašau, užsisakykite geodezinius matavimus. Reikia atlikti sklypo matavimą ir pasitikrinti, kur tiksliai jūsų sklypo ribos yra. Visą gyvenimą savo apygardoje visiems aiškinau, kad nusipirkai ir geodeziniai, geodeziniai, geodeziniai. Geodeziniai privalo būti padaryti. Realiai ir Žemaitaitis papuolė. Pasirodo nusiperki sklypą, sklypas daug daug metų suformuotas. Tvora seniai užtverta. Bet pasirodo, kad užėmėm keturis arus valstybinės žemės.“

Galiausiai jis teigė priėmęs sprendimą tvorą nugriauti.

„Kad nekiltų jokių skandalų, R. Žemaitaitis ir mano šeima bus tas pavyzdys Lietuvoje, kaip iš esmės mes turėtume elgtis ir tvarkytis, jeigu mes kažką netinkamai padarom. Tai, kaip matote, nenorėdamas vilkinti, tempti vakar vakare – šiąnakt naktį mes kartu su vaikais tvorą nuardėme. Tvoros jau nebėra, beliko tik stulpai, kitą savaitę planuoju išrauti tuos stulpus. Vaikams buvo keista. Vis tiek 10-12 metų vaikui ir kai jis mato, kad ardo tvorą, kur paskutinius 8 metus čia lakstė, spardė kamuolį… Bet sakau, kad reikia keisti“, - kalbėjo R. Žemaitaitis.

R. Žemaitaitis

Jis teigė, kad labiausiai gaila ant tvoros augusių vynuogių. „Iš tikrųjų žiauriai daug turėjau. Per 15 skirtingų vynuogių rūšių. Buvo labai labai skanios. Bet ką darysi. Tenka atsisakyti. Vynuogių nebeturėsim. Reikės paprašyti, kad Nacionalinė žemės tarnyba man tų vynuogių šaknų neišrautų. Sugalvosim gal kažkokią sistemą, kaip ant virvės, koto, medžio pakabint, kad jos būtų. Nieko nėra geriau už savas vynuoges. Pamėginkime visi šiek tiek pasilaikyti tų teisės aktų“, - teigė R. Žemaitaitis.

„Delfi“ jau rašė, kad ketvirtadienį R. Žemaitaičio valdose Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija surengė patikrinimą. Jame kartu dalyvavo Aplinkos apsaugos departamento ir „Vilniaus vandenų“ atstovai. Patikrinimo išvados, kaip nurodė inspekcijos pareigūnai, turėtų paaiškėti po 5 darbo dienų.

Ar nugriauta visa tvora, kuri patenka į valstybinę žemę, iš R. Žemaitaičio atsiųsto vaizdo įrašo ir nuotraukų nematyti.

Taip pat Regia.lt žemėlapyje matyti, kad valstybinėje žemėje galimai stovi ir stoginė. Statybos inspekcijos atstovai ketvirtadienį teigė besiaiškinantys, ar ji nepatenka į valstybinę žemę. Jei patenka, ji taip pat turės būti nugriauta.

Inspektoriai ketvirtadienį iš viso tikrino keturis sklypus Laurų gatvėje, kurie, kaip įtariama, gali būti praplėsti valstybinės žemės sąskaita.

Į inspektorių akiratį pateko ir R. Žemaitaičio kaimyno, buvusio Vilniaus miesto mero Juozo Imbraso valdos.

Statybos inspekcijos atstovas Audrius Kalesnikas ketvirtadienį paaiškino, kaip kilo įtarimų, kad gali būti užimta valstybinė žemė. „Aplinkos apsaugos departamentas buvo persiuntęs Statybos inspekcijai skundą, kad galimai valstybinėje žemėje neleistinoje vietoje stovi pastatyti statybiniai vagonėliai. Atvykus į vietą buvo nustatyta, kad vagonėlių nėra. Jie buvo pašalinti, pažeidimo nebuvo. Bet kilo įtarimas, kad galimai yra užtverta valstybinė žemė“, – teigė Statybos inspekcijos atstovas.

Kiek anksčiau J. Imbrasas „Delfi“ aiškino abejojantis, ar jo tvora gali patekti į valstybinę žemę. Jis teigė atlikęs matavimus ir nieko įtartino nepastebėjo.

„Delfi“ publikaciją apie galimai užimtą valstybinę žemę galite skaityti paspaudę čia.