Kūrė sau, bet vieta tapo traukos objektu

„Pasisėjom pusę hektaro, nebuvo jokios reklamos, buvo mintis, kad tik sau pasidžiaugti, savo klientams. Kitais metais – jau pernai, kilo mintis, kad gal reikėtų ir daugiau žmonių čia pakviesti, tai ir sūpynes pastatėm, lovą ir pernai tikrai daug žmonių atvažiavo, tai va šiemet jau užsėjome visą hektarą, padarėme daugiau atrakcijų“, – pasakoja Margarita ir Arūnas Litvinai.

"Saulučių rojus" Skuodo rajone

Į saulėgrąžų lauką šiais metais atkeliavo durys, pianinas, dviračiai, karutis, pavėsinės ir daugiau sūpuoklių. Medžio dirbinius pagamino Arūnas.

Beja, o pianinas turi savo istoriją – kaimynas seną pianiną parsivežė į namus, bet sutuoktinė nepalaimino minties turėti tokį instrumentą, tad vyras atėjo pas Litvinus ir pasiūlė padovanoti, kaip puošmeną. Dabar senas ir ne itin derantis pianinas gero muzikanto rankose prabyla nuostabiomis melodijomis, o mažiesiems padaužoms jis tiesiog smagi pramoga, kuri, net ir neskambant tobulai visai neerzina lankytojų.

Pramogų suranda bet kokio amžiaus lankytojai

Mažiausias šeimos narys Dartas, anot tėvų – pats rimčiausias jų veiklos vertintojas, tad jei patiko jam, patiks ir kitiems vaikams ir nesvarbu, ar vaikui 10 ar 65 metų.

"Saulučių rojus" Skuodo rajone

„Sūpynes mėgsta visi, čia atėję supasi visi ir nesvarbu, kiek žmogui metų, – nusijuokia pora. – Kai tik ateina, kartais būna žmonių nusiteikimas „na, ką čia pamatysi“, bet išeina visi patenkinti. Bent 95 procentai. Jei atvyksta tokių, kurie viskuo nepatenkinti, tai ir čia nežinau ar patiks. Žmonės sako, kad čia gera emocija, vaikystę atranda – nesvarbu, ar 10 ar 65 metai, bet ant sūpynių supasi visi ir dar filmuojasi“.

Galima surengti pikniką

„Saulučių rojaus“ pavadinimas gimė natūraliai. Pora pasakoja, kad vadinti saulutėmis paprasčiau ir vaikams. Labirinte išdėstyti daiktai dera smagioms fotosesijoms, o vietas natūraliai padiktavo pati žemė – ne visur saulutės sudygo.

Tik kartais įkūrėjų nedžiugina žmonių noras prisiskinti saulučių, ar jas numindžioti sumanius sutrumpinti kelią iš lauko, mat vieta skirta dalintis gera nuotaika, ne naikinti. Be to, čia gražiausias vaizdas pasitinka apie mėnesį-tris savaites, tiek, kiek žydi saulutės. Tiesa, tiems, kurie mėgsta stebėti paukščius, čia verta apsilankyti ir rudenėjant, mat subrendusių saulėgrąžų laukas privilioja įvairiausius paukščius.

"Saulučių rojus" Skuodo rajone

Pora kasmet atnaujina lauką, o sėklas perka, nes surinkti rankiniu būdu ir išdžiovinti sėklas nėra paprasta. Be to, lauke žydi kelių rūšių gėlės, kurių vienos pražysta kiek anksčiau, kitos – vėliau, dauguma jų geltonos, tačiau dabar žiedus jau išskleidė raudonai žydinčios saulutės.

„Čia mamos gali pasifotografuot, ir vaikai pažaist. Čia ir piknikus daro, yra pavėsinės, tai galima čia nemažai laiko praleist. Čia iš Vilniaus, iš Kauno, ir Prienų atvažiuoja – daro kelionę po Žemaitiją ir mus įtraukia. Netoli Mosėdis, Renavo dvaras. Buvo ir dviračiais atvažiavę, kai keliavo iš Klaipėdos į Joniškį. Motociklais keliauja. Ieško žmonės kažko naujo, kažko kitokio“, – atvirauja pora ir sako, kad jei nespėsite užsukti, kol dar žydi saulėgrąžos, po metų „Saulučių rojus“ vėl lauks lankytojų.