Pavasario atėjimą simbolizuojanti lietuviška kalendorinė šventė – dingstis tūkstančiams šeimų patraukti į pakaunės Rumšiškių kaime organizuojamą renginį, skirtą šiltesniam metų laikui pažymėti. Čia žmonės šoka, dainuoja, ateina į kitus pažiūrėti ir savęs parodyti. Aplink savo įvairiausius pasirodymus demonstruoja etnografiniai kolektyvai, vyksta įvairiausi žaidimai, o vaikai nuo aplink esančių nuokalnių čiuožinėja rogutėmis. Tiesa, šalia tradicinių lietuviškų valgių kaip įvairūs troškiniai, tirštos šiupininės sriubos, čiobrelių arbata, naminis alus lankytojai šiemet galėjo rasti ir kebabų. Be to, į orą kėlė du oro balionai, vienas iš kurių yra senas, 1989 metų balionas „Lietuva“,simbolizuojantis nepriklausomos Lietuvos oreivystę.

Artėjant šventės kulminacijai, žiemą simbolizuojančios baidyklės – Morės – deginimui, minia net pasipiktino „ilgai tempiama guma”, atsirado skanduojančių „gėda!“ bei švilpiančių. O tuo pat metu ore bet kurią akimirką galėjai pamatyti dešimtis įvairiomis trajektorijomis lekiančių sniego gniūžčių – nuobodžiaujantis jaunimas noriai mėtėsi sušalusio vandens gumuliukais. Vis dėlto, po neilgų kalbų, šventę vainikavo pagrindinis akcentas – tūkstančių akivaizdoje Morė buvo supleškinta.

Tradicinės šventės Rumšiškėse akimirkos – DELFI fotogalerijoje

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)