„Rusijos grėsmė yra nuolatinė – ji buvo, yra ir, mano galva, išlieka, ir netgi stiprės, bet šiandien matome, kad Ukrainoje rusai įstrigo labai rimtai. Jie sukaustyti Ukrainos kare ir dabar jie generuoja pajėgas iš visų regionų, įskaitant ir mūsų aplinkinių, šalia esančios Kaliningrado srities“, – pirmadienį kartu su premjere lankydamasis Pabradės poligone žurnalistams sakė kariuomenės vadas.

Rusai, pasak jo, kare Ukrainoje prašo ir Baltarusijos pagalbos, dislokuoja vienetus iš Tolimųjų Rytų, Šiaurės.

„Tame tarpe yra labai rimtai įsivėlusi kovas ir turi nuostolių pirmoji tankų armija, kuri, pagal Rusijos planus, yra skirta grynai veikti ir atakuoti mūsų kryptyje. Taigi šiai minutei, kai vyksta karas, ta konvencinė ataka sausumos pajėgomis yra mažai tikėtina arba žemesnė nei įprastai, bet neužmirškime, kad šis karas gali pasikreipti visaip“, – akcentavo V. Rupšys.

Jo teigimu, reikia įvertinti ir tai, kad rusai gali paleisti raketą šalia NATO sienų.

„Mes aiškiai žinome visus pareiškimus, kuriais aš tikiu, (…) kad nei vieno centimetro NATO šalies mes neatiduosime, tai visko gali būti, bet šiai minutei tikrai tokios grėsmės, kad štai iš Kaliningrado srities atakuos, tikrai nėra“, – pridūrė generolas leitenantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)