„Dalyje Suvalkijos žemė pabalo nuo krentančios šlapio sniego. 13 val. Šakių automatinėje meteorologijos stotyje buvo išmatuota vos +0,3 °C“, – praneša LHMT feisbuke.

O štai portalas „Kas vyksta Kaune“ praneša, kad pavasaris liko tik kauniečių prisiminimuose. Šeštadienio popietę iš dangaus krinta dideli, balti sniego kąsniai.

„Oras Kaune, bent Šilainiuose, iš mano balkono. Fainumėlis…“, – užfiksuotomis nuotraukomis šeštadienio popietę su „Kas vyksta Kaune“ redakcija pasidalijo fotografas Moderato Patašini.

Šeštadienį Kaune užfiksuotu sniegu dalijosi ir daugiau miestiečių. Prieš 7 val. ryto sniegas iškrito Aleksoto mikrorajone.

Sniegas Aleksote / „Kas vyksta Kaune“  skaitytojos nuotr.

„Delfi“ skaitytoja pasidalino vaizdo medžiaga, kuri, anot jos, užfiksuota šiandien, šeštadienį, Kaune, o joje matyti gausiai krentantis šlapias sniegas.


Dar viena skaitytoja iš Panevėžio rajono pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti, kad ir šiame Lietuvos regione sninga šlapiu sniegu.

Sniegas Panevėžio rajone

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienį daugelyje rajonų prognozuojami krituliai, vyraus lietus, šlapias sniegas. Aukščiausia oro temperatūra įdienojus pasiekti turėjo 5-10 laipsnių šilumos.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį kai kur trumpi krituliai – gali iškristi viena kita šlapesnė snaigė, šlapdriba maišysis su lietumi. Vėjas vyraus šiaurinių krypčių, vidutinio 5-10 m/s stiprumo.

Oro temperatūra svyruos tarp 0-4 laipsnių šilumos, vietomis oro, o taip pat ir dirvos paviršiuje, temperatūra pasieks 1-6 laipsnių šalčio atžymą.