Pasak sinoptiko, penktadienio dieną saulės spindulių taip ir nesulauksime.

„Penktadienio dieną vis dar išliksime žemo atmosferos slėgio lauko įtakoje. Debesuotumas ir toliau išliks vientisas, saulės spindulių nesulauksime.

Daugelyje šalies rajonų numatomas lietus. Tik šį kartą jis bus nedidelis, o tarpais kris dulksna. Šlapių snaigių tikimybė dar labiau sumažės. Vėjas bus šiaurės, šiaurės rytų krypties nestiprus. Pietinėje šalies dalyje iš viso menkai juntamas.

Vietomis matomumas bus prastas dėl tvyrančio rūko. Aukščiausia temperatūra šalyje pasiskirstys tarp 1–6 laipsnių šilumos, kiek šilčiau galės būti pietrytiniame šalies pakraštyje, kur sušils iki 7–9 laipsnių šilumos“, – kalbėjo sinoptikas.

Šeštadienio naktį šalia Lietuvos praslinks dar vienas ciklonas, dangus ir toliau išliks apniukęs.

„O tarpais sulauksime nedidelio lietaus visoje šalyje. Vietomis matomumas suprastės dėl rūko. Šiaurinėje šalies pusėje yra plikledžio formavimosi tikimybė. Žemiausia temperatūra pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos“, – Delfi teigė P. Starkus.

Šeštadienio dieną šalis ir toliau išliks to paties ciklono įtakoje, dangus ir toliau bus apniukęs, o didesnėje šalies dalyje tarpais kris nedidelis lietus, pasakojo sinoptikas.

„Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, bet vis dar išliks nestiprus. Vietomis matomumas sumažės dėl rūko. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys tarp 2–7 laipsnių šilumos“, – Delfi teigė sinoptikas P. Starkus.

Na, o sekmadienio naktį atmosferos laukas kiek išaugs, ciklonas pasitrauks.

„Sulauksime šiek tiek pragiedrulių, kai kur suboluos rūkas. Žymesnių kritulių jau neturėtų būti. Temperatūra kris kiek labiau, ir bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos“, – kalbėjo jis.

Sekmadienio dieną prie Lietuvos priartės naujas ciklonas ir pradės stiprėti vėjas, teigė P. Starkus.

„Pietų, pietvakarių vėjo gūsiai pajūryje jau sieks 15–17 m/s. Debesuotumas vėl taps vientisas, didesnėje šalies dalyje sulauksime kritulių.

Pietinėje Lietuvos pusėje vyraus lietus, o šalies šiaurėje vėl yra šlapdribos tikimybė. Ciklonas pamažu pūstelės kiek šiltesnę oro masę, tad įdienojus temperatūra kils iki 4–9 laipsnių šilumos, pietinėje šalies pusėje vietomis sušils ir iki 11 laipsnių“, – teigė jis.

O kita darbo savaitė prasidės dar didesne šiluma, kalbėjo sinoptikas P. Starkus.

„Išliksime ciklono įtakoje, šiltojoje pietrytinėje jo dalyje. Sulauksime lietaus, šlapių snaigių jau nebenumatoma. Naktimis jau bus šilčiau, temperatūra nekris žemiau 3–8 laipsnių šilumos. O dienomis šils iki 10–15 laipsnių“, – sakė P. Starkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją