Seimo rudens darbų programą palaikė 60 parlamentarų, prieš balsavo 6, susilaikė – 48.

Civilinės sąjungos įstatymas sesijos darbotvarkėje liko

Tuo metu už A. Širinskienės siūlymą iš sesijos darbotvarkės išbraukti Civilinės sąjungos įstatymą balsavo 48 parlamentarai, prieš – 48, susilaikė 7 Seimo nariai.

„Tikrai džiaugiuosi, kad svarstant pavasario sesijos darbų programą pritarėte, tai tikiuosi, kad ir dabar pritarsite. Tai mano siūlymo esmė yra išbraukti civilinės sąjungos ir lydinčius teisės aktus, suprantant, kad tikrai šiais teisės aktais yra labai skaldoma visuomenė. Antra vertus, tikrai tenka girdėti vis daugiau ir Seimo narių, kurie labai skeptiškai vertina galimybes priiminėti rinkimų laikotarpiu šios teisės aktus“, – posėdžio metu savo siūlymą pristatė A. Širinskienė.

„Labai tikiuosi ir iš kolegų socialdemokratų paramos. Ir būčiau labai dėkinga, kad mes apsispręstume konstruktyviai dirbti, tiesiog palikdami, matyt, tolesnei ateičiai diskusijas dėl partnerystės“, – ragino ji.

Savo ruožtu Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė ragino parlamentarus parodyti lyderystę ir šį klausimą rudens sesijos darbotvarkėje palikti.

„Iš tikrųjų kviečiu parlamentą rodyti lyderystę, palikti darbų plane tai, ką jau seniausiai reikėjo priimti, padaryti ir nepritarti Agnės Širinskienės pasiūlymui. Iš tikrųjų apie lygiateisiškumą galime kalbėti daug, daug šiame parlamente, tarp šių sienų, mes jau kalbėjome“, – teigė A. Armonaitė.

„Civilinės sąjungos reikia ne tik LGBT poroms, jos reikia nesusituokusioms poroms, jos reikia nesusituokusioms poroms, jos reikia visiems žmonėms, kurie nori lygiateisiškos, orios visuomenės. Mums visiems yra aktualus civilinės sąjungos projektas. Gal net Agnei Širinskienei gali būti aktualus civilinės sąjungos projektas“, – akcentavo „laisvietė“.

Seimas naujame politiniame sezone daug dėmesio ketina skirti šalies nacionaliniam saugumui, reglamentuoti Vokietijos karių atvykimą. Taip pat planuojama, atsižvelgiant į Konstitucinio Teismo (KT) pastabas, patobulinti pensijų kaupimo sistemą. Kaupiantiems asmenims planuojama sudaryti galimybę tam tikrais atvejais išimti bent dalį sukauptų lėšų.

Seimas taip pat ketina priimti naują Tautinių mažumų įstatymą, atsisakyti neveiksnumo instituto.

Tradiciškai svarbiausias rudens uždavinys – kitų metų šalies biudžetas.

Seimo rudens sesijos darbotvarkėje planuojama ir apsvarstyti Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo pataisas, kuriomis būtų įvestas draudimas su įslaptinta informacija dirbantiems valstybės pareigūnams vykti į Lietuvai nedraugiškas šalis.

Parlamentarai suplanavę svarstyti ir Lietuvos šaulių sąjungos įstatymo pakeitimus, kuriais norima plėtoti organizacijos veiklą ir stiprinti jos pajėgumą.

Numatomais Azartinių lošimų įstatymo pokyčiais siekiama mažinti nelegalių lošimų prieinamumą ir didinti lošėjų interesų apsaugą.

Sesijos darbų programoje įrašyti 309 teisės aktų projektai. Respublikos Prezidentas siūlo svarstyti 7, Vyriausybė – 55 teisės aktų projektų paketus. Siūlymų dėl rudens sesijos darbų programos pateikė Seimo komitetai, komisijos ir frakcijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)