Šalies vadovas pasiūlė papildyti reguliavimą ir įtraukti sąlygą, kad patikimumo deklaracija išduodama tuo atveju, kai NATO konkursuose siekiantis dalyvauti juridinis asmuo ar su juo susiję asmenys per paskutinius 3 metus nebuvo pripažinti pažeidę tarptautinių sankcijų arba ribojamųjų priemonių.

Už siūlymą balsavo 95 Seimo nariai, prieš – 6, susilaikė 5 parlamentarai.

„Respublikos prezidento vertinimu, NATO konkursuose leidus dalyvauti juridiniams asmenims, kuriuos pačius arba su jais susijusius asmenis ne teismas, o kitos valstybės institucijos pripažino pažeidusiais tarptautines sankcijas arba ribojamąsias priemones, būtų sukelta grėsmė valstybės ir visuomenės saugumui“, − teigė šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Andrius Kabišaitis.

ELTA primena, kad šalies vadovas gegužės 17 d. vetavo Patikimumo deklaracijų juridiniams asmenims, norintiems dalyvauti Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos konkursuose, išdavimo pagrindų įstatymo pakeitimus.

Tąkart prezidentas pažymėjo, kad Seimo priimti įstatymo pakeitimai iš esmės susiaurina pagrindus, kuriais remiantis patikimumo deklaracija gali būti neišduota asmenims, pažeidusiems tarptautines sankcijas.

Jis įstatymą vetavo Seimui siūlydamas į jį įtraukti sąlygą, kad patikimumo deklaracija būtų išduodama tuo atveju, kai NATO konkursuose siekiantis dalyvauti juridinis asmuo ar su juo susiję asmenys per paskutinius 3 metus nebuvo pripažinti pažeidę tarptautines sankcijas arba ribojamąsias priemones.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)