Seimo Kovo 11-osios Akto salėje į plenarinę sesiją susirinkusius dalyvius, kaip skelbiama Seimo pranešime, pasveikins NATO PA prezidentas Geraldas E. Connolly, Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Seimo delegacijos NATO PA vadovas Audronius Ažubalis, Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančukas, kiti aukšti Ukrainos, NATO valstybių narių vyriausybių ir parlamentų atstovai.

Sesijos, kuri vyko gegužės 27–30 dienomis, pabaigoje numatoma priimti deklaracijas „Kartu su Ukraina“ ir „Rusijos grėsmės akivaizdoje“.

NATO PA yra tarpparlamentinė organizacija, kurioje Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos valstybių parlamentarai kartu su Aljansui nepriklausančiais partneriais aptaria svarbiausius politikos, saugumo ir gynybos klausimus euroatlantiniame regione. Asamblėjai vadovauja Nuolatinis komitetas, į kurio sudėtį įeina kiekvienos delegacijos vadovas, asamblėjos prezidentas, jo pavaduotojai, iždininkas ir asamblėjos generalinis sekretorius.

Paskutinį kartą NATO PA pavasario sesija Lietuvoje surengta 2014 m., mūsų šaliai minint narystės Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijoje dešimtmetį. Prieš tai Lietuvoje ji taip pat buvo organizuota 2001 m.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją