Už įstatymų paketą po svarstymo balsavo 88, susilaikė 14, prieš nebalsavo nei vienas parlamentaras. Pagrindiniu komitetu, svarstysiančiu šiuos pakeitimus, patvirtintas Socialinių reikalų ir darbo komitetas. Projektas svarstymo stadijoje į plenarinių posėdžių salę turėtų grįžti birželio 13 d.

Priėmus įstatymą, būtų patikslintos kintamosios dalies taikymo ir įskaitymo į pareiginę algą taisyklės atlikus kasmetinį veiklos vertinimą už 2024 metus.

Kaip pristatydamas Biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo ir komisijų narių atlygio už darbą įstatymo pakeitimo projektą teigė ekonomikos ir inovacijų ministras Vytautas Šilinskas, šis pakeitimas išspręs praktikoje kylančias problemas, kadangi šiuo metu galiojanti nuostata sudaro sąlygas kintamąją dalį mokėti dvigubai. Jis paaiškino, kad tokia situacija atsirado dėl vykdant valstybės tarnybos reformą priimtų kompromisų.

„Su valstybės tarnybos reforma buvo priimtas kompromisas, kad įstaigoms palikta nuspręsti, ar kintama dalis liks, ar ne. Tačiau, kadangi siekėme nenuskriausti žmonių, kai kintamos dalies nelieka, numatėme sąlygą, kad tais atvejais buvusi kintama dalis turi būti įskaičiuota į bazinį atlyginimą. Taip darėme, kad apsaugotume žmones tais atvejais, jeigu nuspręsta, kad kintamos dalies neliktų“, – Seimo posėdžio metu teigė V. Šilinskas.

„Problema tame, kad formuluotė priimta tokia, net jeigu įstaiga nusprendžia palikti kintamąją dalį. Vis tiek anksčiau buvusi kintamoji dalis įskaitoma į atlyginimą. Gaunasi, kad dvigubėja kintamoji dalis“, – pridūrė jis.

Taip pat šiuo projektu siūloma patikslinti kintamosios dalies taikymo darbuotojams, grįžusiems iš vaiko priežiūros atostogų, naujai priimtiems darbuotojams ar kitais atvejais taisykles bei suvienodinti įstatymo nuostatas su Valstybės tarnybos įstatymu.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją