Kaip Eltą informavo VSD Viešųjų ryšių skyrius, antradienį G. Grinos vizitas į parlamentą nenumatytas, gali būti, kad VSD vadovas Seime apsilankys ir į parlamentarų klausimus atsakys kitą savaitę.

„Tvarkiečių“ seniūnas P. Gražulis DELFI teigė, kad G. Grinos kvietimui į antradienio plenarinį posėdį nepritarė Seimo seniūnų sueiga. Anot jo, VSD vadovo iškvietimui į tribūną pasipriešino tiek valdantieji, tiek opozicija. Esą „tvarkiečiai“ sieks, kad G. Grina dėl menamo CŽV kalėjimo pasiaiškintų kitą savaitę: jei ne Seimo posėdyje, tai bent jau partijos frakcijai.

G. Grinos ketinta paprašyta atsakyti į klausimus, nes, anot „tvarkiečių“, „šiuo metu viešoje spaudoje sklando labai daug įvairios informacijos apie CŽV vykdytus įtariamų teroristų kankinimus slaptuose įkalinimų centruose, kurie galbūt buvo įkurti Lietuvoje“.

Dienraštis „Washington Post“ teigia, jog ataskaitoje minimas „violetinis“ centras Lietuvoje veikė 2005-2006 metais.

Frakcija Tvarka ir teisingumas taip pat norėtų žinoti, kokios CŽV ataskaitoje minimo „violetinio“ centro ir Valstybės saugumo departamento karininko Vytauto Pociūno mirties sąsajos.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)