„Dilemos jokios nėra. Aš nebūčiau kandidatavusi, jeigu aš žinočiau, kad aš neičiau – aš kategoriškai esu prieš žmonių apgaudinėjimą“, – ketvirtadienį Eltai teigė išankstiniame balsavime dalyvavusi Ž. Pinskuvienė.

„Aš esu pasiruošusi. Jeigu turėsiu žmonių pasitikėjimą – važiuoti dirbti. Pasikartoju – dirbti, o ne užimti pareigas“, – pažymėjo ji.

Klausiama, ką turi omenyje, kalbėdama apie kitų partijų apgaulingą elgesį, Širvintų savivaldybės vadovė užsiminė apie kitus merus, kurie taip pat siekia tapti EP nariais.

„Kandidatuoja net septyni merai ir jie viešai sako, kad jie neis, kad juos partija įrašė į sąrašą, kad pritraukti daugiau balsų“, – savivaldos kolegas kritikavo Lietuvos regionų partijos narė.

Kalbėdama apie lūkesčius rinkimams, Ž. Pinskuvienė neįvardija, kiek vietų EP partija norėtų iškovoti. Merė taip pat nėra linkusi sureikšminti ir įtakingo leidinio „Politico“ publikacijų, prognozuojančių jai sėkmę rinkimuose.

„Nelabai tikiu visais prognozuotojais ir ekspertais – labiausiai tikiu Lietuvos žmonėmis“, – pridūrė ji.

„Manau, Lietuvos rinkėjai pasirinks aktyvius politikus o ne pasyviausius europarlamentarus, kurie yra dabar“, – merei antrino partijos pirmininkas Jonas Pinskus.

ELTA primena, kad šiemet į EP kandidatų sąrašus kelia 14 politinių partijų ir viena koalicija.

Iš viso rinkimuose į EP teisę balsuoti turi 2 386 422 rinkėjai. Į rinkėjų sąrašą yra įtraukti rinkėjai, kurie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą Lietuvoje arba užsiregistravo balsuoti užsienyje.

Palyginti su 2019 metų rinkimais į EP, šiemet rinkėjų skaičius sumažėjo 4,2 proc., tai yra 104 120 rinkėjų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, per dvi išankstinio balsavimo dienas EP rinkimuose iš viso balsavo daugiau nei 52 tūkst. rinkėjų. Tai yra 2,2 procento nuo bendro visų rinkėjų skaičiaus.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)