Tokias Vietos savivaldos įstatymo pataisas Seimui pateikė Seimo narys Algis Strelčiūnas. Naujomis nuostatomis siekiama paskatinti gyventojus kandidatuoti į seniūnaičių pareigas ir užsiimti visuomenine veikla.

Vietos savivaldos įstatyme įtvirtinta, kad seniūnaitis dirba visuomeniniais pagrindais. Kaip pažymima dokumento aiškinamajame rašte, šiuo metu nėra numatyta finansinių garantijų seniūnaičių veiklai užtikrinti, todėl žmonės vengia kandidatuoti į šias pareigas.

Įstatymo pataisomis taip pat siūloma nuo dvejų iki ketverių metų pailginti seniūnaičio kadenciją. "Trumpa kadencijos trukmė lemia seniūnaičių veiklos efektyvumo stoką, nesudaro sąlygų tęstiniam vietos bendruomenių atstovavimui ir neskatina vietos bendruomenių įsitraukimo į savivaldą", - sako A. Strelčiūnas.

Po pristatymo už teisės akto pakeitimus balsavo 50 Seimo narių, prieš - 14, susilaikė 26 parlamentarai. Šis projektas toliau bus svarstomas Seimo komitetuose. Seimas taip pat nusprendė dėl šių siūlymų prašyti Vyriausybės išvadų. Į Seimo plenarinį posėdį šis projektas turėtų sugrįžti gegužės 23 d.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)