Į įvykio vietą buvo iškviesti Šiaulių ugniagesiai gelbėtojai, taip pat budėjo įkalinimo įstaigos pareigūnai, nurodė Delfi.lt šaltiniai. Pasak jų, gelbėtojai buvo ištiesę batutą, jeigu vis dėlto kalinys nuspręstų nušokti.

Kad kalinys buvo užlipęs ant kalėjime esančio maždaug 4 metrų apšvietimo stulpo, Delfi.lt patvirtino įkalinimo įstaigoje.

Kalinių teigimu, apie 15.50 val. nuteistasis sutiko nulipti, tai padaryti jį įkalbėjo su juo bendravę ugniagesiai gelbėtojai. Jie pažadėjo, kad nuteistajam „nieko nebus“, tačiau, Delfi.lt žiniomis, už šį incidentą kaliniui teks atsakyti drausmine tvarka, jis laikinai yra izoliuotas, vėliau pareigūnai spręs kokią skirti jam nuobaudą.

Ant kalėjimo esančio apšvietimo stulpo užlipęs nuteistasis pareigūnams pateikė daugybę reikalavimų, jis piktinosi kalinimo sąlygomis, taip pat nurodė, jog kalėjime jam nesuteikiama reikalinga medicinos pagalba.

Incidentas įvyko, kai nuteistasis po pietų ėjo iši biliardo – jis netikėtai atsiskyrė nuo kitų nuteistųjų ir užsiropštė ant stulpo, o tada pareiškė, kad taip nusprendė pasielgti dėl to, jog įkalinimo įstaigos prižiūrėtojai esą netinkamai su juo elgiasi.

Pasak šaltinių kalėjime, ant stulpo užlipęs nuteistasis daugiau kaip valandą atsisakė nulipti ir reikalavo, kad būtų patenkinti jo reikalavimai. Jis nurodė, kad taip siekia atkreipti kalėjimo administracijos dėmesį, taip pat norėjo, jog kalinimo sąlygos būtų pagerintos ne tik jam, bet ir kitiems nuteistiesiems.

Delfi.lt žiniomis, šis nuteistasis į laisvę turėtų išeiti maždaug po kelių mėnesių, jis bausmę atlieka už plėšimus ir vagystes.

Paplidyta 16.25 val.

Lietuvos kalėjimų tarnyba Delfi.lt nurodė, kad incidentas įvyko apie 14.45 val., kai1990 m. gimęs nuteistasis pareigūnų iš užimtumo patalpos vedamas į gyvenamąją kamerą per lauką pradėjo bėgti ir įlipo į apšvietimo stulpą, esantį kalėjimo teritorijoje.

„Nedelsiant buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba ir priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, po derybų nuteistasis nuo stulpo apie 15.35 val. ugniagesių gelbėtojų pagalba buvo nukeltas“, – nurodė tarnybos atstovai.

Anot jų, nuteistojo bausmės atlikimo pabaiga – šių metų lapkritį.

„Dėl nuteistojo elgesio ir įvykio aplinkybių bus pradėtas tyrimas“, – teigė Lietuvos kalėjimų tarnybos atstovė Virginija Vervečkaitė.