"Sutinku, kad sulaužęs šį pasižadėjimą, būčiau atiduotas viešam tautos teismui", - tokiu punktu baigiamas į Šiaulių miesto tarybą patekusių nacionaldemokratų pasižadėjimas dirbti "nacijos ir bendruomenės gerovei".

Jame "murzininkai" įsipareigoja vykdyti partijos vadovo ir kitų vadovaujančių organų nurodymus, be jų leidimo neužimti jokio posto, taip pat griežtai kovoti prieš korupciją. Dienraščio teigimu, tokio dokumento nepasirašė tik pats M.Murza, pasak jo, viešai prisiekęs pačiai partijai.

Nacionalsocialistines idėjas propaguojantis trisdešimtmetis M.Murza iki 2000 metų pabaigos vadovavo nelegaliai nacionalsocialistų partijai, naudojusiai panašią į fašistinę simboliką.

Vėliau, siekdamas legalizuotis, M.Murza su šalininkais perėjo į registruotą Gyvenimo logikos partiją, tačiau ir iš jos netrukus išstojo su savo bendraminčiais. 2001-ųjų rudenį M.Murza su šalininkais įsiliejo į legalios Lietuvos nacionaldemokratų partijos gretas ir netrukus perėmė valdžią joje.

Per savivaldos rinkimus pernai gruodį nacionaldemokratai laimėjo 4 vietas Šiaulių savivaldybės taryboje ir vieną - Alytuje.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją