Tai ji patvirtino trečiadienio rytą susitikusi su šalies vadovu Gitanu Nausėda.

„Pateiksiu šią savaitę“, – žurnalistams Prezidentūroje sakė ministrė pirmininkė.

„Priklausomai nuo to, kada prezidentas turės galimybę susitikti su pretendentais“, – akcentavo ji.

Tačiau premjerė tikina, kad pretendentai sutiko kandidatuoti dėl pareigos ir atsakomybės įgyvendinti komandos tikslus, o ne dėl asmeninio noro tapti ministrais.

„Žmonės supranta, kokia tai yra atsakomybė ir tai yra visai kitoks viešumas, visai kitoks kritikos mastas. Tai reikia gebėti atlaikyti ir ne visiems tai pavyksta. Nei viename žmoguje nemačiau didelio džiaugsmo, kad jiems pasiūlė tapti ministru. Bet yra pareigos suvokimas, yra atsakomybės suvokimas. Suvokimas, kad programa yra paruošta komandos“, – pabrėžė I. Šimonytė.

Išsakė lūkesčius ministrams

Premjerė sako, kad abiejų ministerijų vadovams kelia lūkestį pabaigti šiai kadencijai numatytus darbus.

„Švietimo ir mokslo ministrui pagrindinis uždavinys yra pasirengti naujiems mokslo metams, atsižvelgiant į tas pamokas, kurias teko išmokti skaudžiuoju būdu“, – dėstė I. Šimonytė.

Premjerė sukritikavo ir šiuo metu vadovo neturinčią Nacionalinę švietimo agentūrą (NŠA). Kaip skelbta anksčiau, dėl šios institucijos darbo diskusijų viešojoje erdvėje kilo po nesėkmių su vienuoliktokų tarpiniais patikrinimais.

Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte

„NŠA per pastarąjį laiką buvo problemos šaltinis, o ne jos šalinimo pagalbininkas. Institucijai reikia rasti naują vadovą“, – akcentavo ji.

Tuo metu kalbėdama apie Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją (SADM) ji pabrėžia būtinybę Seimui teikti siūlymus dėl antrosios pensijų pakopos.

„Iš ministerijos darbotvarkės drįsčiau teigti, kad didžiuma dalykų yra padaryti. Reikės Seimui teikti siūlymus dėl antrosios pensijų pakopos, kur po Konstitucinio Teismo sprendimo buvo derinama. Teisėkūros dar šiokios tokios yra“, – sakė premjerė.

Nausėda: pateiktos ministrų kandidatūros šią minutę yra priimtinos

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, jog premjerės Ingridos Šimonytės ketinami teikti kandidatai į švietimo bei socialinės apsaugos ir darbo ministrus yra priimtini. Politikas tikina kitą antradienį susitiksiantis su pretendentais, tačiau jų pavardžių – kaip ir Vyriausybės vadovė – neatskleidžia.

„Kalbant tik apie kandidatus, kandidatai dar nebūtinai turi tapti ministrais. Bet aš noriu laikytis to susitarimo. Kandidatūros yra, tos kandidatūros šią minutę atrodo priimtinos. Be abejo, aš susitiksiu su kandidatais ir galiu net tiksliai pasakyti kada – mes jau suderinome, kad kitą antradienį tai padarysime“, – trečiadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte

„Jeigu nėra jokių problemų – tikrai nevilkinsiu proceso“, – patikino šalies vadovas.

Visgi, jis neatskleidė, kokias kandidatų pavardes trečiadienio rytą išgirdo susitikimo su premjere metu.

„Bent jau viena pavardė tikrai visiems gerai žinoma“, – užsiminė prezidentas.

Tačiau G. Nausėda nei patvirtino, nei paneigė, jog kandidatai gali būti ir Seimo konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ar socialinės apsaugos ir darbo viceministras Vytautas Šilinskas.

„Galbūt taip, galbūt ne“, – tepasakė jis.

Šimonytė ketina atsakyti, ar dalyvaus Seimo rinkimuose, tik po TS-LKD kandidatų sąrašo reitingavimo

Premjerė I. Šimonytė tikina atskleisianti, ar dalyvaus spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose tik po to, kai įvyks Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) daugiamandatės apygardos sąrašo reitingavimas.

„Aš jį paskelbsiu po sąrašo reitingavimo“, – trečiadienį žurnalistams sakė I. Šimonytė, paklausta, ar jau turi sprendimą dėl būsimų parlamento rinkimų.

Sekmadienį TS-LKD tarybos posėdyje konservatoriai aptarė kandidatų sąrašo formavimą artėjantiems Seimo rinkimams bei tvirtino kandidatūras vienmandatėse apygardose.

Užsienio reikalų ministras ir TS-LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sekmadienį dar kartą pasiūlė, kad I. Šimonytė vestų partijos sąrašą į Seimą. Visgi, premjerė atsakymo kol kas nėra pateikusi.

Konservatorių daugiamandatės apygardos sąrašo reitingavimas vyks birželio 29-30 dienomis. Pirminiame sąraše į Seimą – per 200 pavardžių, kurias politinė jėga teiks atviram reitingavimui. Į galutinį daugiamandatės apygardos sąrašą pateks tik 141 asmuo.

Seimo rinkimai vyks 2024 metų spalio 13 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)