„Kaip jau esu minėjusi ne kartą, šiame etape jokių pavardžių, kurios galimai nuskamba pokalbiuose su atskiromis institucijomis ar politikais, neįvardysiu ir nekomentuosiu. Kandidato į komisarus parinkimas yra ne tik procesas Lietuvoje, bet dargi ir procesas ES lygiu ir čia galioja principas, kad kol nėra sutarta dėl visko, nėra sutarta dėl nieko“, – Eltai perduotame komentare teigia I. Šimonytė.

G. Nausėda praėjusią savaitę užsiminė, kad jis premjerei įvardino pavardę žmogaus, kuris galėtų būti deleguojamas Lietuvos atstovu į EK.

„Taip, aš pasakiau, kokios pavardės arba kokia pavardė būtų priimtina. Premjerė priėmė tai, mano supratimu, visai palankiai ir tiek žinių“, – žurnalistams Briuselyje teigė G. Nausėda.

Diskusijos dėl Lietuvos kandidato į EK narius tęsiasi jau ne vieną savaitę. Kol kas neoficialiai kalbama, jog į postą Briuselyje taikosi užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Tačiau nei ministras, nei premjerė tokios intencijos aiškiai bei viešai neišsakė.

Savo ruožtu prezidentas, kurio pritarimas yra būtinas deleguojant Lietuvos atstovą į EK, ne kartą leido suprasti, jog G. Landsbergio kandidatūros nebūtų linkęs palaikyti. Jis yra teigęs, jog matytų geresnių kandidatų už G. Landsbergį.

Ministro galimybėmis tapti eurokomisaru abejojama ir Seime. Tiek opozicijai priklausantys parlamentarai, tiek dalis valdančiųjų viešai yra pasakę, kad tokiai kandidatūrai nepritartų.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją