„Rusijai tęsiant karą prieš Ukrainą ir mums bendras demokratines vertybes, mūsų atsakas į autokratų agresiją ir bauginimus turi būti strateginės nepriklausomybės įtvirtinimas nuo tų, kurie nesilaiko jokių taisyklių. Todėl demokratinėms sąjungininkėms, kaip Lietuva ir Vokietija, ypač svarbu gilinti tarpusavio ryšius ir bendradarbiavimą saugumo, energetikos bei kitose aktualiose srityse“, – sakė I. Šimonytė.

Informuojama, kad didelė dalis šiuo metu Lietuvoje dislokuotų Vokietijos kariuomenės rotacinių pajėgų yra atvykę iš Meklenburgo-Priešakinės Pomeranijos žemės. Kaip pažymėjo Vyriausybės vadovė, Lietuva daug investuoja į priimančiosios šalies paramą bei yra pasirengusi ir toliau gerinti sąlygas šalyje esantiems sąjungininkų kariams.

Susitikime ministrės pirmininkės pažymėjo, kad demokratinėms šalims būtina siekti energetinės nepriklausomybės nuo autokratinių režimų ir nekartoti praeities klaidų, kuriomis buvo „Nord Stream“ projektai. Todėl alternatyvių apsirūpinimo dujomis kelių infrastruktūros kūrimas bei atsinaujinančių šaltinių energetikos vystymas, įgyvendinamas ir Meklenburgo-Priešakinės Pomeranijos žemėje, yra svarbus saugumo aspektu, o žaliasis ES kursas yra ne tik klimato kaitos, bet ir geopolitinis klausimas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)