Orai bus panašūs kaip ir pastarosiomis dienomis: rytas sausesnis ir daugiau ar mažiau saulėtas, įdienojus danguje pradės augti kamuolinių debesų bokštai, o popietinėmis valandomis ir vakare jau daug kur pliaups intensyvios, vietomis smarkios liūtys, trankysis perkūnija. Kai kur vėl tikėtina kruša, gali kilti škvalas. Rytinių krypčių vėjas bus vidutinio stiprumo, bet perkūnijos metu škvaliniai vėjo gūsiai vietomis įsibėgės iki 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra dieną sieks 23–28 laipsnius šilumos.

Penktadienį Vilniuje popietę taip pat numatomas trumpas lietus, perkūnija. Nemaža škvalo tikimybė. Temperatūra aukščiausiai pakils iki 24–26 laipsnių.

Krušos ledėkus tauragiškiai sėmė kibirais

Šeštadienį, pirmąją kalendorinės vasaros dieną, orų sąlygos išliks panašios. Naktį lietaus tikimybė bus nedidelė, vėjas silpnas. Temperatūra paryčiu pažemės iki 11–16 laipsnių šilumos. Dieną dangus vėl prisirinks kamuolinių debesų, tačiau jie neturėtų būti labai aukšti ir galingi. Nors trumpi lietūs prognozuojami daugelyje vietovių, tačiau daugiausia lis negausiai. Tik šiaurinėje šalies pusėje vietomis palis intensyviau ir su perkūnija. Vėjas dieną bus rytinių krypčių, vidutinio stiprumo. Oras sušils iki 22–27 laipsnių šilumos, šilčiausia bus Dzūkijoje ir Užnemunėje.

Sekmadienį iš pietvakarių Lietuvą pasieks nedidelis ciklonas. Debesų dar padaugės. Naktį vietomis, dieną daugelyje rajonų numatomi gana intensyvūs, kai kur smarkūs lietūs, grūmos perkūnija. Vėjas naktį bus silpnas, dieną - besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo, per perkūniją kai kur gūsingas. Debesuota naktis bus labai šilta, 12–17 laipsnių, diena jau šiek tiek vėsesnė,- 21–26 laipsniai šilumos.

Ateinančios savaitės pradžioje, oro masių pernašos srautams pasisukus iš vakarų, į mūsų regioną pradės plūsti vėsesnis oras. Tarpais palis, pavakare nugriaudės pavienės perkūnijos, bus gana vėjuota. Temperatūra primins lietuvišką vasarą.

Nuostoliai Tauragėje

Primename, kad trečiadienį smarki liūtis pridarė nuostolių Tauragei.

Socialiniuose tinkluose žmonės dalijosi vaizdais iš kai kurių miestų. „Vaizdas Tauragėje šiuo metu kaip žiemą“, – rašo skaitytojas iš Tauragės. Kiti žmonės dalijosi vaizdais su ledukais, kurie iš toli primena sniego pusnis. Kai kuriuose gyventojų užfiksuotuose kadruose vaizdai tiesiog neįtikėtini: ledukus žmonės tiesiog semia kibirais.

Vakar buvo pranešta, kad Tauragėje krito krušos ledėkai, siekę maždaug iki 2-3 cm. Tokio dydžio krušos ledėkai yra stichinis meteorologinis reiškinys galintis ne tik augalų lapus apkapoti, bet ir pridaryti gerokai daugiau žalos.

Meteo rašoma, kad trečiadienį daug kur trumpai su perkūnija palijo. Vietomis fiksuoti vėjo sustiprėjimai, krito kruša (ledėkai siekė iki 1–3 cm). Aukščiausia oro temperatūra daug kur siekė 25–30 laipsnių, o dalyje vakarinių rajonų buvo 21–24, o pajūryje ir pamaryje – vos 18–20 laipsnių. Naktį vietomis su perkūnija palijo. Oras atvėso iki 9–14, o Nidoje ir Ventėje iki 16 laipsnių.

Tauragėje ir Plungėje fiksuotos smarkios liūtys. Tauragėje vos per 3 valandas iškrito net 42,8 mm lietaus, o Plungėje išmatuota 33,6 mm. Abiem atvejais toks kritulių kiekis minėtose vietovėse sudaro net 4/5 (~80 %) gegužės mėnesio normos. Primename, kad 33,6–42,8 mm lietaus reiškia, jog į kiekvieną 1 m² iškrito net 33,6–42,8 litrai vandens (maždaug po 3–4 kibirus ).

Liūtis Tauragėje