Penktadienio diena bus giedra ir šilta, sakė ji.

„Penktadienį Lietuvos orus lems Skandinavijos anticiklonas. Mūsų kraštas pateks į pietrytinę jo dalį. Tiek naktį, tiek ir dieną bus gana giedra, lietaus nenumatoma.

Vėjas naktį bus silpnas, dieną pūs daugiausiai šiaurės, šiaurės–vakarų vidutinio stiprumo. Dieną su saulės pagalba oras įšils iki 14–19 laipsnių šilumos. Tik pajūryje, kadangi vėjas pasisuks nuo jūros bus 10–12, 11–13 laipsnių šilumos“, – apie penktadienio orus sakė sinoptikė.

Šeštadienį Lietuva ir toliau liks anticiklono veikimo zonoje.

„Naktis bus giedra ir sausa, daugelyje rajonų dirvos paviršiuje numatomos šalnos tarp 0 ir 5 laipsnių šalčio. O oro temperatūra temperatūra naktį bus vos vienas kitas laipsnis virš nulio.

Dieną truputėlį silpstant anticiklonui daugės debesų, ypač rytinėje šalies pusėje. Tačiau žymesnio lietaus nenumatoma. Ir šilumos dar bus pakankamai – 14–19 laipsnių. O vakariniame pakraštyje, pučiant vėjui nuo jūros – apie 10–13 laipsnių šilumos“, – Delfi sakė sinoptikė T. Kaunienė.

Sekmadienį lietaus tikimybė bus nedidelė, teigė sinoptikė.

„Ir gera žinia ta, kad vėjas suksis iš pietvakarių, pietų ir atneš dar šiltesnį orą. Tai naktį žemiausia temperatūra bus jau 2–7 laipsniai šilumos. Tad silpnos šalnos tik pavienės. O dieną pradžiugins 15–20 laipsnių šiluma. Šiltesnis oras atplūs jau ir į pajūrį. Tad sekmadienis bus vasariškai šiltas“, – kalbėjo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją