„Mums ne tik pasiūlė ieškoti kitos kandidatūros. Mums kaip opozicinei frakcijai netgi nurodė, kokia ši kandidatūra turėtų būti. Vakar visą dieną nurodinėjo per žiniasklaidos priemones. Mūsų atžvilgiu, toks elgesys pozicijai tikrai nėra deramas. Paprastai opozicija demokratinėse valstybėse formuojasi ir apsisprendžia pati, nenurodinėjant pozicijai. Pozicija nurodinėja opozicijai tik Rytuose, Baltarusijoje arba Rusijoje, kur visuomet bandoma sukurti sau palankią opoziciją, kad galėtų imituoti demokratiją. Tai aš tikrai tikiu ir tikiuosi, kad Lietuva nėra tokia valstybė, kur pozicija sprendžia, ką turi turėti ir kaip turi formuotis opozicija“, – LRT radijui teigė A. Širinskienė.

„Valstietė“ taip pat patvirtino LVŽS lyderio žodžius, kad kitos Seimo vicepirmininkės kandidatūros nei Aušrinės Norkienės „valstiečiai“ nežada siūlyti.

„Nematome jokio galimybės ieškoti kito kandidato arba nežadame tiesiog paklusti pozicijos diktatui, kuris, mūsų galva, yra tikrai nederamas demokratijoje“, – teigė ji.

Seimo vadovės Viktorijos Čmilytės-Nielsen penktadienio sprendimas siūlyti į Seimo vicepirmininkus mažiausios pagal dydį opozicinės frakcijos atstovą Andrių Mazuronį nustebino A. Širinskienę.
„Labai keista situacija, kuomet matai tris kartus mažesnes frakcijas, kaip Darbo partijos frakcija, kuri turi vicepirmininkus. O tuo metu mes susilaukiame tokių užuominų, kad galbūt mums tokių pozicijų nereikia ir turėkite opozicijos lyderį“, – teigė ji.

ELTA primena, kad naujos kadencijos Seimas pirmajame posėdyje išsirinko Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, jos pirmąjį pavaduotoją konservatorių Jurgį Razmą ir pavaduotoją Darbo frakcijos narį A. Mazuronį.

„Valstiečių“ siūloma kandidatė į Seimo vicepirmininkės pareigas šiuo metu yra Aušrinė Norkienė. Tačiau po pirmadienį vykusio susitikimo su R. Karbauskiu V. Čmilytė-Nielsen teigė, kad LVŽS frakcijai reikėtų paieškoti kito kandidato į parlamento vicepirmininkus.

Tuo metu LSDP žadėjo siūlyti G. Palucko kandidatūrą, bet po penktadienį susiklosčiusios situacijos jis atsakė posto ir savo kandidatūrą perleido bendrapartiečiui Juliui Sabatauskui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (327)