„Dabar juokauju, kad moku užmušinėti žmones net nebūdamas įvykio vietoje arba miegodamas“, – kalbėjo R. Stralkus.

Nuteistasis ne kartą bandė atnaujinti baudžiamąjį procesą, tačiau nesėkmingai – vyras taip ir nesugebėjo pateikti argumentų, kurie paneigtų jau nustatytas aplinkybes. O pats nusikaltimas buvo labai žiaurus – jis su bendrininku vienam pažįstamam sudavė daugiau kaip 50 smūgių į įvairias kūno vietas, vėliau dar gyvą vyrą laiptais nutempė į automobilį ir vežiojo po Kauną, kol galop apie jį nusprendė pranešti nelaimėlio seseriai.

Šis nužudymas paženklintas ir kitomis mirtimis – neatlaikiusi įtampos netrukus iš gyvenimo pasitraukė sūnaus netekusi motina, o dar du liudytojai neaiškiomis aplinkybėmis apsinuodijo alkoholiu ir mirė.

„Iš laimingo tėvo padarė banditą“, – „Skandalingoje išpažintyje“ pareiškė R. Stralkus, daugybę kartų pažymėjęs, jog nusikaltimo, už kurį buvo nuteistas, esą nepadarė. Jis taip pat pasakojo apie kriminalinį gyvenimą Kaune, kai turėjo gyventi tarp „Daškinių“ ir „Daktarų“ grupuočių, linksmybes garsiojoje „Viluloje“, kai buvo filmuojamas televizijos žaidimas „Taip ir ne“, koncertavo populiarioji Džordana Butkutė, apie bandymus praturtėti ne tik Lietuvoje, bet ir Baltarusijoje bei Vokietijoje. R. Stralkaus pasakojime – ir nematomas gyvenimas kalėjimuose.

Tai buvo itin sudėtingas pokalbis – tokios „Skandalingos išpažinties“ žiūrovai dar nebuvo matę.