Šiuo metu Pravieniškių 1-ajame kalėjime kalintis V. Kaluginas prieš 14 metų, kai po slapstymosi buvo sulaikytas viename sostinės bute, žiniasklaidoje netgi buvo lyginamas su garsiausiais pedofilais. Šiandien jis sako, kad išsižada savo praeities – tik po 8 metų, praleistų kalėjimo vienutėje, jis suprato, jog tai, ką darė su vaikais yra nenormalu.

Ne tik suprato, bet ir tikino, kad po metų, kai bus paleistas iš kalėjimo, bandys atversti naują gyvenimo puslapį, nors ir žino, jog tai padaryti nebus lengva.

„Visi pedofilai, kurie papuola į kalėjimą, dažniausiai neigia savo padarytus nusikaltimus, jų mąstymas yra toks, kad kai tik išeis į laisvę, vėl tą patį darys“, – prieš vaizdo kamerą kalbėjo anksčiau Ryšių reguliavimo tarnyboje dirbęs ir dėl gresiančio susidorojimo visą parą akylai kalėjimo pareigūnų saugomas V. Kaluginas.

„Skandalingoje išpažintyje“ jis pasakojo ne tik apie tai, kaip dėl seksualinių santykių mažamečius ir nepilnamečius vaikus svaigindavo narkotinėmis medžiagomis, kaip juos prisiviliodavo į savo namus ir kokios orgijos juose vykdavo, bet ir atskleidė tamsiąją įkalinimo įstaigų pusę, kai nuteistieji už cigaretę ar narkotikų dozę kaliniams teikia seksualines paslaugas.