„Aš nesilaikiau įstatymo, pritariu, už tai reikėjo mane nubausti, bet kas nubaus tuos, kurie nesilaikė įstatymo, kurį mūsų valdžia sukūrė?“ – pokalbio metu kritikos strėles laidė L. Laisvūnas.

Šiuo metu jis atlieka bausmę už beveik 50 įvykdytų atvirųjų vagysčių iš įvairių Panevėžio prekybos centrų, dar keliasdešimt kartų jis buvo nubaustas administracine tvarka. Nuteistasis neneigė kaltės, tačiau piktinosi, jog buvo nubaustas ne taip, kaip buvo sukurtame Baudžiamojo kodekso straipsnyje – teisėjai esą nepagrįstai nusprendė, jog nuolat vogdamas iš parduotuvių jis darė sistemingus nusikaltimus.

„Niekas nepaklausė, kas man nutiko – juk 20 metų nieko nebuvau padaręs, nebuvo jokių teistumų, nors anksčiau buvo ir reketai, ir „šmeketai“, Panevėžyje tikrai visi pareigūnai mane žinojo, dabar, kai mane sulaikė, jiems tai buvo kaip stebuklas – negalėjo atsistebėti, kad vagiu iš parduotuvių, – „Skandalingoje išpažintyje“ kalbėjo L. Latvėnas. – Kas man atsitiko, niekam nebuvo įdomu, o juk turėjo suprasti, kad žmogui galbūt kažkas atsitiko, gal reikia padėti, bet ne – jie iš karto nusprendė mane nuteisti.“

Kodėl 1990-ųjų laukinį gyvenimą matęs ir jau nuo jaunystės nusikaltėlio kelią pasirinkęs L. Latvėnas, kurį po 10 metų trukusio slapstymosi Olandijoje surado jo ieškoję Lietuvos policijos pareigūnai, ryžosi daryti naujus nusikaltimus, Delfi Plius prenumeratoriai gali žiūrėti vaizdo įraše, taip pat skaityti interviu.