„Čia – tik laiko klausimas, dabar, kai žmogus yra badaujantis, miega ant lentų be čiužinio, jo kantrybė negali būti geležinė, aš jau atlikau „namų darbus“, kad pareigūnai nesakytų, jog mes nieko nežinojome“, – rėžė daugiau kaip 30 kartų teistas 37 metų nuteistasis Žilvinas Pranckevičius, kuriam prieš pokalbį pareigūnai ant rankų uždėjo antrankius, o pasikalbėti leido tik jį uždarę į užrakintą grotuotą kamerą.

Su antrankiais bei už grotų taip pat sėdėjo ir Ž. Pranckevičiui antrinęs vos kiek mažiau kartų teistas 39 metų Audrius Nedzveckas: „Jeigu pasakau, tai ir padarau, kiek kartų esu save žalojęs, bet niekas iki šiol neatėjo ir manęs nepaklausė, kodėl taip elgiuosi. Jeigu sau taip darau, gal man kurią dieną į galvą šaus mintis kažką svarbiau padaryti, noriu, kad pareigūnai tai suprastų.“

Tuo metu 24 metų Haroldas Nakrošis kalėjimo darbuotojams grasinti neketina, tačiau būtent jis yra tas nuteistasis, kuris pareigūnams kaip reikiant pridarė nemalonumų – savo kameroje rado, kaip įtaria, paslėptą Rusijos Federacijoje pagamintą garso įrašymo aparatūrą. Kaliniai neabejoja, kad ši apie 500 eurų kainuojanti aparatūra priklausė kriminalinės žvalgybos pareigūnams – esą šie kaip įmanydami bandė ją susigrąžinti, o kai suprato, kad jos neatgaus, ėmėsi drastiškų veiksmų.

Taigi, kas nutiko, kad net dviejuose kalėjimuose vos nekilo neramumai? Savo poziciją apie šiuos įvykius išsakė ir Lietuvos kalėjimų tarnyba – nuteistuosius iš „išskirtinės kalėjimo kameros“ ši žinia turėtų kaip reikiant nustebinti.