Prieš „Skandalingos išpažinties“ kamerą 63 metų nuteistasis jautėsi gana nedrąsiai – vyras nesitikėjo, kad sulauks klausimų apie kontrabandininkų darbo užkulisius ir kiek pinigų šie uždirba nelegaliai į Lietuvą atgabendami baltarusiškas cigaretes. Pagrindinis tikslas, dėl ko A. Martinkėnas ryžosi pokalbiui, susijęs su jam iškelta ir jau dviejose Lietuvos teismų instancijose išnagrinėta baudžiamąją byla – nuosprendį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui apskundęs vyras viliasi, kad teisėjai kitaip pasižiūrės į nustatytas aplinkybes ir paskelbs išteisinamąjį nuosprendį.

„Pripažįstu, kad pažeidžiau įstatymus, tačiau esu įsitikinęs, kad mano veiksmai turi būti traktuojami ne baudžiamąja, o administracine tvarka“, – sakė A. Martinkėnas.

„Skandalingoje išpažintyje“ vyras papasakojo sunkiai įsivaizduojamą istoriją – esą pasienio pareigūnai, nesugebėdami sutramdyti smulkių kontrabandininkų, nutarė šiems atkeršyti ir siekdami juos patraukti ne administracinėn, o baudžiamojon atsakomybėn prie sulaikytų cigarečių slapta „pridėdavo“ dar keletą blokų. Tiek, kad galėtų kelti ne administracinę, o baudžiamąją bylą.

„Tokia byla kaip mano, turbūt yra vienintelė Lietuvoje“, – teigė Pravieniškių 1 kalėjime įkalintas vyras.