Pasak Vilniaus rajono savivaldybės mero R. Duchnevič, šios sutarties pasirašymą lėmė anksčiau vykdyta, tačiau nepasiteisinusi policijos reforma bei dabartinės Vidaus reikalų ministerijos vadovybės abejingumas.

„Deja, anksčiau priimti nacionaliniai sprendimai dėl policijos pertvarkos nepasiteisino, o dabartinei Vidaus reikalų ministerijai stinga ryžto sprendžiant susidariusias problemas. Dėl to nemažai Lietuvos savivaldybių susiduria su pareigūnų trūkumu, ne išimtis – ir Vilniaus rajonas“, – pranešime cituojamas R. Duchnevič.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Renaldo Žekonio duomenimis, šiuo metu visoje Vilniaus apskrityje trūksta daugiau kaip 400 policijos pareigūnų.

„Ši sutartis yra mums labai reikšminga priemonė pritraukiant jaunus žmones į policiją, šiuo atveju – į Vilniaus rajoną“, – teigė R. Žekonis.

Pareigūnai, gavę vienkartines 10 tūkst. eurų išmokas, įsipareigos Vilniaus rajone nepertraukiamai ištarnauti 5 metus. Finansavimo priemonė bus taikoma ir asmenims, pradėjusiems tarnauti nuo 2024 m. sausio 1 d, nurodo Vilniaus rajono savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją