„Mes turime individualų veikėją, kuris veikia savarankiškai. Aš nepritariu tokiems veiksmams ir nepritaria politinė partija“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis.

Politiko teigimu, jo vadovaujamoje partijoje visi nariai turi galimybę reikšti savo nuomones laisvai.

„Gali kalbėti, gali kaip parlamento narys iš tribūnos išėjęs pareikšimus daryti. Bet tokiais veiksmais jis rodo tik savo asmeninę poziciją. Dalyvavimas (Valstybės saugumo departamento pranešėjo istoriją nagrinėjusioje – ELTA) komisijoje taip pat buvo asmeninės pozicijos atstovavimas“, – sakė politikas.

„Turime daug demokratijos. Tai nėra strateginiai klausimai, kuriems reikalinga politinė drausmė“, – pridūrė S. Skvernelis.

Antradienį Seime prezidentui Gitanui Nausėdai skaitant metinį pranešimą, V. Bakas iškėlė užrašą, apeliuojantį į G. Nausėdos sąžinę.

„Prezidente, ar neslegia sąžinės išduotas pranešėjas?“ – plakate rašė V. Bakas.

Parlamentaras tikino, jog prezidento kalboje skambėjusi kritika buvusios ministrės Monikos Navickienės atžvilgiu – dėl galimai neskaidrių ryšių su verslais – skamba dviprasmiškai parlamentinio tyrimo dėl VSD pranešėjo istorijos kontekste.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)