Kaip rašoma socialdemokratų išplatintame pranešime, V. Vasiliauskas žiniasklaidai patvirtino dirbęs su ofšoriniais verslais ir sako tai daręs teisėtai. Lengvatinio apmokestinimo jurisdikcijoje veikiančios bendrovės veikia teisėtai, bet į „Panama papers“ patekę kitų valstybių vadovai ir pareigūnai prisiėmė moralinę atsakomybę kaip įsipareigoję prieš savo šalį ir vengę jai mokėti mokesčius, nors formaliai tokia jų veikla buvo teisėta.

Seimo LSDP frakcija siekia išsiaiškinti, kokią atsakomybę turėtų prisiimti V. Vasiliauskas kaip Lietuvos banko valdybos pirmininkas ir buvęs Prezidentės rinkimų štabo vadovas, konsultuodamas V. Putinui artimus Rusijos verslininkus lengvatinio apmokestinimo klausimais ir turėdamas įgaliojimus veikti jų vardu. Taip pat bus siekiama išsiaiškinti, ar apskritai tokie ryšiai su kitos šalies oligarchais nediskredituoja dabartinės Lietuvos banko vadovo pareigybės.

Be to, V. Vasiliausko bus klausiama, kokias priemones taiko Lietuvos bankas vykdydamas šalyje kainų kontrolę ir priežiūrą, už kurią V. Vasiliausko institucija yra atsakinga.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)