Kaip praneša LSDP komunikacijos skyrius, bus prašoma įvertinti vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės ir jos vadovaujamos ministerijos kompetenciją organizuojant jai pavaldžių institucijų darbą ir valdant išskirtines situacijas, tokias kaip riaušės ar kitokie neramumai.

„Buvusio VST vado išsakyta kritika ministrei A. Bilotaitei ir jos vadovaujamai ministerijai – labai rimta. Abejotina ministrės kompetencija jau ne kartą tapo skandalų priežastimi. Vėl kyla klausimas, kaip chaosas vidaus reikalų ministerijoje veikia viešąjį saugumą šalyje, ypač esamomis aplinkybėmis, kai situacija tokia įtempta“, – klausia LSDP frakcijos seniūnas Gintautas Paluckas.

Seimo vicepirmininkas, TTK narys socialdemokratas Julius Sabatauskas atkreipia dėmesį į R. Pociaus teiginį, kad „riaušių malšinimas vyko be jokio teisinio pagrindo“.

„Buvusio vado teiginiai – grėsmingas signalas. Gali būti, kad dėl tvyrančio chaoso ir ministrės A. Bilotaitės vadovavimo stiliaus atsakingos institucijos susiduria su trikdžiais, kai reikia reaguoti į išskirtines situacijas. Neturėtų būti taip, kad sprendimų ieškoma improvizuojant paskutinę akimirką. Galimiems įvykiams turi būti rengiamasi iš anksto, derinant visų tarnybų veiksmus“, ­– įsitikinęs J. Sabatauskas.

Pasak Seimo nario socialdemokrato Kęstučio Vilkausko, „viešojo saugumo ir teisėsaugos ateitis kelia didelį nerimą. Ministrė atvirai žada, kad dar drastiškiau taupys lėšas viešojo saugumo sąskaita, vadinasi, naikins padalinius, mažins pareigūnų skaičių, nors jau ir dabar trūksta tūkstančių policijos pareigūnų kasdienėms užduotims atlikti.“

Kaip vertus ypatingo dėmesio socialdemokratai įvardija R. Pociaus teiginius, kad „nebuvo laikomasi absoliučiai jokių procedūrų, jokių tvarkų, jokių operacinių planų. Dėl operacinio plano VST įsakymą duoda tik ministras, šiuo atveju – ministrė A. Bilotaitė“.

Kaip ELTA jau skelbė, Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė atmetė buvusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado Ričardo Pociaus priekaištus bei kaltinimus. Pasak politikės, prieš ją ir prieš jos vadovaujamą ministeriją R. Pocius pradėjo šmeižto kampaniją, o jai asmeniškai metami kaltinimai dėl mobingo yra melas.