"V. Blinkevičiūtę keliančios socialdemokratės tiki, kad šiuo metu Lietuvai turėtų vadovauti moteris, kuri gerai supranta ir paprastų žmonių gyvenimą. Tai ypač svarbu dabar, blogėjant socialinei padėčiai", - sakė G. Kirkilas.

LSDP pirmininkas taip pat teigė, esą politika kelti į įvairias pozicijas moteris yra labai socialdemokratiška.

"Pas mus kaip tik dabar vyksta diskusija dėl to, kad moterų kvota įvairiose pozicijose turi būti padidinta. Dėl to yra teikiamas projektas suvažiavimui. Iki šiol mūsų statute buvo įtvirtinta, kad vienas trečdalis moterų turi pretenduoti į tam tikras pozicijas, dabar mes jau pakėlėme tą ribą iki ne mažiau nei 40 proc. Suvažiavime, matyt, bus diskutuojama ir dėl to, kad ribą pakeltume iki 50 proc.", - sakė G. Kirkilas.

Pasak socialdemokratų lyderio, jei ne V. Blinkevičiūtė, į prezidentus greičiausiai bus keliamas naujasis partijos vadovas.

"Kito varianto nėra. Po suvažiavimo liks tik savaitė pateikti reikiamus dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai. Taigi kito suvažiavimo sukviesti negalėsime, vadinasi, suvažiavimas turės nuspręsti. Manau, todėl yra visai logiška, kad naujasis partijos pirmininkas ir kandidatuos", - sakė G. Kirkilas.

"Esu labai dėkinga socialdemokratėms, kad siūlo mano kandidatūrą į prezidento rinkimus, kaip vieną iš galimų nuo mūsų partijos. Galutinį sprendimą tars LSDP suvažiavimas, kur paaiškės mūsų kandidatas. Mes turime tikrai daug rimtų žmonių ir priimsime patį geriausią sprendimą", - sakė V. Blinkevičiūtė.

Pasak socialdemokratų lyderio, jei ne V. Blinkevičiūtė, į prezidentus greičiausiai bus keliamas naujasis partijos vadovas.

LSDP suvažiavimą rengia kovo 7-ąją.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją