Kaip nurodoma bendrovės „SP architektų grupė“ parengtuose projektiniuose siūlymuose, statomi daugiabučiai būtų 3–4 aukštų, juose planuojama įrengti 326 butus nuo dviejų iki keturių kambarių.

Tuo metu lauke, tarp pastatų, būtų įrengta rekreacinė erdvė, kurioje numatomi pėsčiųjų takai, mažosios architektūros elementai, taip pat sporto aikštelės su sporto inventoriumi.

Sklypo centrinėje dalyje suplanuota antžeminė automobilių stovėjimo aikštelė, o vakarinėje ir centrinėje dalyse – požeminės.

Kvartalo vidinėje dalyje suplanuotos poilsio ir aktyvios veiklos erdvės – vaikų žaidimų aikštelės, senjorų poilsio zonos ir jaunimo sporto vietos.

Naujojo kvartalo projektinius siūlymus dar svarstys Vilniaus savivaldybė.

DELFI primena, kad sostinėje prie Gulbino ežero yra Gulbinų kvartalas. Tai elitinė gyvenvietė Vilniuje, esanti Didžiųjų Gulbinų gatvėje ir užimanti Verkių regioninio parko teritoriją Gulbino ežero pakrantėje.

Pastaruoju metu daug dėmesio sulaukė tai, kad privačius gyvenamuosius namus pasistačiusieji neteisėtai užkirto priėjimą kitiems gyventojams prie ežero pakrantės, dėl to kyla nepasitenkinimas, konfliktai, valstybė stengiasi priėjimą atnaujinti atveriant tvorų vartus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)