Pasak tarybos narės „laisvietės“ Deimantės Rimkutės, frakcijoms pavyko susitarti dėl vienodo vicemerų skaičiaus savivaldybėje – po 2 vicemerus turės tiek konservatorių, tiek Laisvės partijos frakcijos.

Numatoma, kad „laisviečių“ deleguoti vicemerai dalinsis švietimo ir sporto atsakomybių sritis. Eltos žiniomis, viena iš Laisvės partijos kandidačių į vicemerės postą yra Donalda Meiželyė, šiuo metu einanti sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas.

Iš aštuonių Vilniaus savivaldybės taryboje esančių komitetų, konservatoriai pirmininkus deleguos į 5, o Laisvės partijos frakcija – į 3 komitetus. „Laisviečių“ deleguoti pirmininkai vadovaus Sveikatos, Miesto ūkio ir Miesto plėtros komitetams.

Valdančiajai koalicijai Vilniaus savivaldybės taryboje priklausys 28 iš 51 tarybos narių – 19 konservatorių ir 9 „laisviečiai“. Anksčiau išrinktasis meras Valdas Benkunskas dėl bendro darbo tarybos daugumoje kalbėjosi ir su išrinktais 4 socialdemokratų partijos nariais.

Visgi, pastarieji atsisakė konservatoriaus kvietimo derėtis ir dirbs opozicijoje. Kartu su jais – 9 partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovai, 7 mandatus iškovojusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei 3 Nacionalinio susivienijimo nariai.

Pirmasis sostinės tarybos posėdis planuojamas balandžio 26 d. Jo metu prisieks išrinktasis meras ir tarybos nariai.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)