Rašte teigiama, kad, atliekant patikrinimą Molėtų rajone, Labanoro regioniniame parke, dėl galimų pažeidimų įrengiant pagalbinius statinius, VTPSI inspektoriai sulaukė viešų užgauliojimų bei grasinimų atleisti iš darbo.

Pasak inspekcijos pranešimo, statybos inspektoriams prisistatęs asmuo A.D. parodė neaiškios kilmės ženklelį ir pasakė, kad „esu taip pat pareigūnas“. Pasak patikrinimą atlikusių inspektorių, pareigūnu prisistatęs asmuo taip pat pakeltu tonu reikalavo pateikti informaciją apie tai, kas pranešė apie galimą pažeidimą, o galiausiai tarstelėjo, jog „savais kanalais viską sužinosiu“.

„Užgauliojimai tampa priežiūrą vykdančių pareigūnų kasdienybe, tačiau labai aiškiai noriu pasakyti, kad tai nenormalu ir taip negali būti. Trumpa, bet labai aiški žinutė visiems, kas mano, kad galima įžeidinėti inspektorius, jiems trukdyti atlikti savo pareigas, – netoleruosime tokio elgesio. Tokiais atvejais kreipsimės į teisėsaugos institucijas,“ – sako Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos viršininkas Albertas Stanislovaitis.

Pasak VTPSI vadovo, jau greitai inspektoriai turės kameras, kurios, tikimės, padės drausminti negeranoriškai nusiteikusius asmenis.

Rašte prokuratūrai Statybos inspekcija prašo patikrinti, ar pilietis A. D. nepasisavino valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardo.

Tas, kas pasisavinęs valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardą padarė neteisėtus veiksmus, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.