Apie tai, kad Seimo narys ir buvęs jo padėjėjas L. Kazlavickas, kuris šiuo metu eina premjero Andriaus Kubiliaus patarėjo pareigas, galėjo supainioti interesus, STT informavo Seimo pirmininkę Ireną Degutienę ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).

„Manydami, kad M. Adomėno ir L. Kazlavicko, kaip asmenų, einančių pareigas valstybės tarnyboje, veiksmuose buvo interesų pažeidimų požymių, STT pareigūnai informavo Seimo pirmininkę dėl M. Adomėno veiklos ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją dėl L. Kazlavicko veiklos vertinimo“, - rašoma STT paskelbtame pranešime spaudai.

Mantas Adomėnas
Kad politikas galėjo supainioti interesus, STT sprendžia iš to, jog būdamas Seimo nariu M. Adomėnas nuo 2009 m. kovo 18 d. iki 2010 m. balandžio 30 d. buvo ir Švietimo ir mokslo ministerijos organizuotą konkursą laimėjusio instituto valdybos narys, parlamente jis dirba Švietimo, mokslo ir kultūros komitete (ŠMKK), be to, M. Adomėno padėjėjas–sekretorius L. Kazlavickas dalyvavo rengiant Nacionalinės studijų programos projektą.

Savo ruožtu L. Kazlavickas, kuris taip pat buvo DPI valdybos narys, nuo 2009 m. sausio 5 d. iki 2010 m. kovo 8 d. ėjo M. Adomėno padėjėjo-sekretoriaus pareigas.

STT taip pat paskelbė, kad išanalizavę Europos Sąjungos paramos lėšų skyrimą DPI parengtai aukštųjų mokyklų reitingavimo sistemai įgyvendinti korupcinių požymių neaptiko, todėl ikiteisminio tyrimo nepradės.

„STT pareigūnai negavo duomenų apie galimai padarytas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, todėl Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso nustatyta tvarka nepriėmė sprendimo pradėti ikiteisminį tyrimą“, - rašoma pranešime.

DELFI primena, jog M. Adomėno veikla susidomėta po to, kai paaiškėjo, jog Švietimo ir mokslo ministerijos organizuotą konkursą parengti ir įdiegti aukštųjų mokyklų reitingavimo sistemą laimėjo DPI, kurio steigėjas ir valdybos narys M. Adomėnas dirba ministerijai įtaką daryti galinčiame Seimo komitete.

Aukštųjų mokyklų reitingavimo sistemai skirta 2,5 mln. Lt.

Pagal Konstituciją, Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse.

Pats M. Adomėnas trečiadienį išplatino pareiškimą, kuriuo džiaugėsi STT tyrimo rezultatais dėl korupcijos, tačiau suabejojo, ar ši tarnyba turi svarstyti interesų derinimo nesklandumus, mat šie klausimai nepriskirti jos kompetencijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją