LEU bendrabučio skyriaus vedėjos Dalios Visockienės teigimu, toks atvejis tikrai buvo užregistruotas. Dėl jo pradėtas tyrimas policijoje.

Merginas stebėjo nuogas, pasislėpęs gretimoje kabinoje

Studentės dar penktadienį kreipėsi į DELFI teigdamos, kad ketvirtadienį, lapkričio 5 dieną, apie 18-19 val., apsilankiusios duše pamatė nepažįstamą vyrą.

„Labai delsiau eiti į dušą. Lyg kokia nuojauta ar kas. Galiausiai apie 19 val. nuėjau. Kai atėjau į dušą, durys buvo neužrakintos, apžiūrėjau, mergina prausėsi, daug kartų bandžiau užsirakinti spyną iš vidaus, nieko neišėjo. Iš išorės spyna užsirakino. Tada norėjau eiti pas budėtoją, bet, aišku, pagalvojau, kad greit išsimaudysiu. Kai nuėjau į dušą, jaučiau, kad kažkas ne taip, bet nieko įtartino nevyko.

Kita mergina buvo 3 kabinoje, aš nuėjau į 4. Kai tik pasidėjau daiktus, nusirengiau ir jau norėjau praustis, išgirdau tos panelės riksmą: „Ką jūs čia darot!“ Ji rėkė labai garsiai. Tada aš pradėjau rėkt – „Čia vyras!“ Baisu. Jis buvo pasislėpęs 5 kabinoje, nuogas, išėjo ir sustojo prie durų! Aš jo nemačiau, jis slapta prie durų šone žiūrėjo į tą panelę 3 kabinoj... Ji iškart jį pamatė, po riksmų jis pabėgo. Mes iškart ant šlapių kūnų užsimetėm chalatus ir bėgom palikusios visus daiktus duše į viršų pas budėtoją. Paskui viską greitai apžiūrėjom – ir vyrų dušus, ir kitur. Tas įvykis įvyko labai greitai, baisiausia, kad ta panelė su juo ten buvo viena... Mergina sakė, kad jį tikrai atpažintų. O aš jo nemačiau. Tuo metu kai mes rėkėme, buvo ne baisu, o pikta, kad tokių nenormalių yra.. Tik paskui pajaučiau baimę ir supratimą, kad tai tikrai įvyko ir gali pasikartoti. Šį kartą baigėsi gerai, o kitąkart gali ir tragiškai baigtis“, – teigė studentė.

Pasirodo ne pirmą kartą

Mergina sakė apklaususi bendrabučio gyventojus, gal ir jie matė tą patį vyrą. Paaiškėjo, kad jis patraukė ne vieno studento dėmesį.

„Viena mergina sakė irgi mačiusi kažkokį vyruką slankiojantį laiptinėse, kai grįžo vakare iš dušo: „Grįžom į kambarį ir po kokių 5 min. tas pats vaikinas įsiveržė į kambarį net nepasibeldęs, apsižvalgė ir pasakė „Oi sori“ ir išėjo... Jis toks su palčiuku buvo, garbanotais tamsiais plaukais, truputį ilgesniais“.

Dar viena mergina: „Jis toks ilgesniais plaukais, jie šiek tiek garbanoti, su paltu. Tas pats įvykis buvo prieš dvi savaites. Jei duše bus vėl toks kartas, reikia greit sureaguoti, užrakinti ir nueiti pas budinčią.“

Vaikinas sakė: „Negalima tylėt, tas pats prieš savaitę buvo ir 4 bendrabutyje, sugalvojo pas jus dabar ateit...“, – pažįstamus citavo mergina.

Išgąsdino ne juokais: nežino, ką daryti

Ji sakė nesuprantanti, kaip nepažįstamas vyras galėjo patekti į bendrabutį ir ką gyvenantys jame šiuo metu turėtų daryti.

„Studentai kalba apie prie įėjimo esančių užtvarų, kurios apsaugotų mus nuo tokių įvykių, įrengimą, nes, kad ir kaip mes mylėtume ir gerbtume savo visas budėtojas, jos ne visada gali pastebėti praslenkantį kokį nepageidaujamą asmenį. Bendrabučio valdytoja taip pat negali mums padėti, sako, kad jis mūsų bijo labiau nei mes jo.

Taigi nežinome, kada galime vėl išvysti garbanotą tamsiaplaukį su paltuku slankiojantį po bendrabutį. Gal jis nori išgąsdinti, apvogti, pasigrožėti merginų kūnais ar kažko daugiau, apie ką kalbėti mums baisu. O viso to pasekmės gali vėliau būti nebeištaisomos“, – įsitikinusi mergina.

Įtaria, kad taip pasielgti galėjo bendrabučio gyventojas

Savo ruožtu D. Visockienė sakė dar pirmadienį planuojanti susitikti su studentėmis tam, kad šios detaliau papasakotų apie šią situaciją. Bendrabučių vedėja prasitarė jau turinti bendrabučio administratorės Liudmilos Krilavičienės ir bendrabučio vyr. administratorės tarnybinius pranešimus apie minėtą incidentą.

„Galvojame, kad tas žmogus greičiausiai turėjo pasislėpti vyrų duše, nes būdamas nuogas taip greitai neapsirengs ir neišeis, arba galbūt tai tiesiog bendrabučio gyventojas, į bendrabutį patekęs su peruku. Pavyzdžiui, įėjo į vidų be peruko, išėjo merginoms pasirodyti su juo, ir vėl grįžo su chalatu“, – kas tas studentes išgąsdinęs nepažįstamasis, svarstė D. Visockienė.

Jos teigimu, versija, kad tai galėjo būti bendrabučio gyventojas, kilo pasikonsultavus su policijos pareigūnais. Jie tikino nepažįstantys panašiai atrodančio žmogaus, kuris galėtų taip elgtis.

Budėtojų kaltės kol kas neįžvelgia

Be to, gynėsi, D. Visockienė, ir patekti į bendrabutį jame negyvenantiems asmenims nėra paprasta.

„Patekti į bendrabutį nepažįstamiems asmenims yra sudėtinga, kadangi duris nuolat stebi budinti. Eidama į patikrinimą ar į tualetą ji turi jas užrakinti. Esame net pasirengę lenteles, kurios tokiu atveju naudojamos, pranešama, kad budinčiosios nebus 5 minutes.

Norinčių įeiti į bendrabutį dokumentai yra tikrinami. Yra svečių registracija – galvojame, gal čia iš svečių kas taip pasielgė. Dabar tikrinami ir svečiai, kurie tuo metu viešėjo bendrabutyje. Stebėsime ir pačius gyventojus. Bandysime išspręsti šią problemą kaip įmanoma greičiau“, – sakė moteris.

Išryškėjo spragos sistemoje

Ši situacija atskleidė ir kelias saugumo spragas bendrabučiuose. Pavyzdžiui, iki šiol norinčios pasinaudoti dušu merginos turėdavo prieš pasiimdamos prausyklos raktą palikti savo leidimus gyventi bendrabutyje, o vaikinų to daryti nebuvo prašoma.

„Dar penktadienį buvo imtasi priemonių, kad būtų registruojami ne tik besinaudojantys moterų, bet ir vyrų dušais“, – apie įvestas papildomas saugumo priemones pasakojo bendrabučių skyriaus vedėja.

Įdomu ir tai, kad nors būdavo prašoma, retas dušu pasinaudojęs studentas jo duris užrakindavo. Dažniausiai jos likdavo atviros ir būdavo užrakinamos iš vidaus tik naujam asmeniui įėjus.

„Kadangi budinti yra viena, ji neturi galimybės kaskart eiti ir tikrinti, ar dušai yra užrakinti. Planuojame susikviesti tarybas ir įspėti, kad visi studentai užrakintų dušus jais pasinaudoję – jie tai turi daryti“, – tikino D. Visockienė.

Ketvirtadienį, kai nepažįstamasis stebėjo merginas, dušo spyna buvo sugadinta iš vidaus.

Nepažįstam vyrai bendrabučiuose yra klaidžioję ir anksčiau

Paklausta, ar tokių atvejų, kai nepažįstamieji patenka į bendrabučius ir sukelia panašaus pobūdžio problemas buvo ir anksčiau, D. Visockienė pripažino iš kolegų girdėjusi, kad taip buvo nutikę prieš 2-3 metus.

„4 bendrabutyje buvęs toks vyriškis. Lyg ir jį matė kažkada vaikščiojantį, pagal aprašą. Bet tuo metu aš dar nedirbau LEU, todėl plačiau pakomentuoti šios situacijos negaliu“, – sakė bendrabučių skyriaus vedėja.

Jos teigimu, nei praėjusiais, nei šiais metais jokių panašių incidentų nė viename iš 5 LEU priklausančių bendrabučių nėra buvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (903)