„Išgirdau ne tiesioginį palinkėjimą, bet tikėjimą, kad Laisvės partija bus svarbi kitame Seime – nesvarbu, ar koalicijoje, ar opozicijoje, Laisvės partija bus (svarbi – ELTA). Tai gana aišku iš šio susitikimo“, – po susitikimo prie Prezidentūros rūmų žurnalistams sakė A. Armonaitė.

Kadenciją baigianti ekonomikos ir inovacijų ministrė tikino su G. Nausėda nemažai diskutavusi ekonominiais klausimais.

„Su prezidentu daug kalbėjome apie ekonomiką. Situacija yra labai trapi – nepaisant to, kad Lietuva auga ir nebėra pigios darbo jėgos šalimi, bet išsakiau nerimą, kad tie partijų pažadai – nuo kairės iki dešinės – paimti ir perskirstyti, iš naujo dalinti gali iš esmės pakenkti mūsų ekonomikos augimui“, – kalbėjo ji.

„Prezidentas gerai įvertino mūsų darbus Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje, reformas, kurias padarėme – ir dėl inovacijų, ir dėl naujų rinkų“, – tikino A. Armonaitė.

Laisvės partijos lyderė teigė, kad su šalies vadovu aptarė ir žmogaus teisių darbotvarkę. Tiesa, klausiama, ar šalies vadovas pažadėjo paramą kuriems nors Laisvės partijos remiamiems klausimams, A. Armonaitė nurodė, kad pokalbio metu buvo labiau pasidalinta nuomonėmis.

„Kalbėjomės, kad reikia spręsti žmogaus teisių klausimus ir pabaigti darbus, kurie dar nepabaigti“, – sakė ji.

Užsiminė apie darbo dabartinėje koalicijoje pamokas: patariu neskubėti

A. Armonaitė taip pat informavo, kad susitikimo su prezidentu metu klausimui dėl galimų būsimų valdančiųjų koalicijų skirta mažai dėmesio. Anot jos, pastarųjų keturių metų darbo daugumoje patirtys rodo, jog nereikėtų skubėti brėžti koalicijos rėmų nei iki rinkimų, nei iš karto po jų.

„Šiek tiek kalbėjome (apie galimas koalicijas – ELTA), bet gana mažai. Vis dėlto aš laikausi tos nuomonės, kad pirmiau reikia kalbėti apie konkrečius darbus, kuriuos nori pasiekti. Ir pamokos, kurias aš išmokau formuodama dar šią koaliciją, kurioje mes dirbame šiuo metu – kad iš tikrųjų reikia ne prieš rinkimus koalicijas formuoti. Ir net po rinkimų neskubėti, o išsiaiškinti, ką tu nori pasiekti, ką tavo kolegos nori pasiekti, susitarti ir tada dirbti“, – kalbėjo „laisviečių“ pirmininkė.

„Prieš rinkimus koalicijų neformuoju ir po rinkimų visiems patariu taip pat nenuskubėti aklai į sostus ir postus“, – pridūrė ji, pažymėdama, kad dabartinė centro-dešinės koalicija susiformavo taip ir neišgryninus savo pozicijų mokestiniais klausimais.

Visgi, ji pažymėjo, kad Laisvės partija mato save tik tokioje koalicijoje, kuri būtų įsipareigojusi priimti politinės jėgos programą.

Tikisi, kad prezidentas pakvies susitikti ir konservatorius

Artėjant Seimo rinkimams, prezidentas G. Nausėda jau susitiko su daugelio parlamentinių partijų lyderiais – pirmadienio popietę suplanuotas pokalbis ir su Lietuvos regionų partijos pirmininku Jonu Pinskumi.

Klausiama, ar nesistebi, jog šalies vadovas nerado laiko susitikti su konservatoriais, A. Armonaitė vylėsi, kad didieji koalicijos partneriai dar bus pakviesti į Prezidentūrą.

„Turėtų pakviesti, aš tikiuosi. Linkiu to“, – sakė politikė.

„Jeigu ne – tai prezidento sprendimas“, – apibendrino A. Armonaitė.

Iki Seimo rinkimų likus mažiau nei savaitei, prezidentas jau susitiko su Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininke Vilija Blinkevičiūte, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderiu Ramūnu Karbauskiu, Liberalų sąjūdžio pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen.

Tiesa, ar šalies vadovas susitiks su visų šiuo metu mandatų Seime turinčių politinių partijų atstovais – neaišku. Antradienį prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas „Žinių radijui“ užsiminė, jog dar nėra aišku, ar tokio prezidento kvietimo sulauks pastarąją kadenciją konfliktų su Prezidentūra neišvengę konservatoriai.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)