Savo sprendimą S. Giedraitis žurnalistams aiškino esą neobjektyviu komisijos darbu. Politikas teigė nesutikęs su prezidentei teikiamais klausimais ir komisijos išvadomis.

„Mano nuomonė buvo kita. Ir klausimai, ir nuomonė komisijos nėra pasverta ir apgalvota“, - sakė S. Giedraitis.

Politiko žodžiais, komisijos paruoštos išvados dėl prezidentės „nėra argumentuotos, nėra apgalvotos“.

„Dėl prezidentūros darbuotojų darbo (vertinimo komisijoje – DELFI), dėl klausimų, kurie pateikti jai (D. Grybauskaitei – DELFI), aš tvirtos esu nuomonės. Kad tie klausimai nėra irgi pasverti ir paruošti“, - tęsė S. Giedraitis.

Stanislovas Giedraitis
Jis užsiminė, jog komisija norėjo kvestionuoti prezidentės poziciją dėl FNTT vadovų atleidimo. Politiko nuomone, šalies vadovė „turi teisę išklausyti, įvertinti ir priimti sprendimą“ dėl konkrečių pareigūnų tolesnio darbo.

Jis taip pat teigė nesutinkantis su premjerui Andriui Kubiliui suformuluotais komisijos klausimais.

Anksčiau komisija patvirtino išvadas dėl vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio ir generalinio prokuroro pavaduotojo Dariaus Raulušaičio. Abu juos siūloma atstatydinti premjerui Andriui Kubiliui ir generaliniam prokurorui Dariui Valiui.

Penktadienį Antikorupcijos komisija renkasi į dar vieną posėdį. Jame bus antrąkart bandoma patvirtinti išvadas.

A.Čaplikas: koalicijos ateitis – A.Kubiliaus rankose

R. Palaičio partijos, Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas DELFI teigė, jog pasitraukus S. Giedraičiui išvados apskritai negali būti patvirtintos – esą komisija, esant kvorumui, turi tvirtinti visas išvadas bendrai, o jau įvykusių balsavimų dėl pavienių punktų nepakanka. „Taip yra pagal Seimo Statutą“, - konstatavo A. Čaplikas.

Pasak jo, dabar padėtis tokia, kai lemiamą sprendimą privalo priimti A. Kubilius.

„Dalies narių komisijos tokia keista sąjunga. Zuokas, Razma, Uspaskichas, - lig šiol komisijos paskelbtus sprendimus vertino A. Čaplikas. - Koalicijos ateitis, mūsų bendras darbas, yra Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko rankose. Mes pasiryžę dirbti ir norime dirbti. Bet taip pat norime ramybės ir tvarkos valstybėje.“

Jis pakartojo, kad liberalcentristai remia R. Palaitį ir jo atšaukti iš ministro posto neketina.

„Be abejo, komisijos išvadas reikės įvertinti, jeigu tokios bus. Pabrėžiu – jeigu tokios bus. Šiandien mes pasitikime ministru. Manome, kad jis gali dirbti ir privalo dirbti. Iš „Snoro“ banko dingę pinigai privalo būti surasti. Politika ir artėjantys rinkimai neturi trukdyti „Snoro“ bylos tyrimui“, - pridūrė pašnekovas.

A. Čapliko žodžiais, turi būti skubiai sušaukta koalicijos politinė taryba – esą tai ragina padaryti ir liberalcentristai, ir Liberalų sąjūdis, o konservatoriai esą delsia. „Vieninteliai konservatoriai tyli. Jie nenori. Nežinau, kodėl. Laukiame sprendimų“, - reziumavo politikas.

L.Kernagis: pasitraukusieji išdavė rinkėjus

Ligitas Kernagis
Antikorupcijos komisijos vadovas Ligitas Kernagis po maždaug šešias valandas trukusio posėdžio žurnalistams teigė besitikintis, kad penktadienį pavyks patvirtinti visas išvadas.

„Tikimės, kad rytoj, 10 val., mes išvadas pasitvirtinsime. Lygiai taip pat, kaip klausimus, kurios mes siųsime prezidentei“, - kalbėjo L. Kernagis.

Pasak jo, komisija dirbo darniai, o pasitraukusieji nariai „pavargo“.

Jis taip pat mestelėjo, kad taip iš komisijos pasitraukę liberalcentristas Valdemaras Valkiūnas ir socdemas S. Giedraitis rodo nepagarbą savo elektoratui.

„Kolega, tas kuris išėjo, jis nesulaukė net svarstymo stadijos. Tokius mūsų kolegų veiksmus galbūt vertinčiau kaip rinkėjų išdavimą“, - sakė L. Kernagis.

Jis patvirtino, kad posėdžio pabaigoje subyrėjus kvorumui, išvados kol kas lieka nepatvirtintos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)